Pui cu sos de legume

Ingrediente:
– 1 piept de pui
– 2 ardei rosii
– 2 cepe verzi
– 4 rosii bine coapte
– 3 catei de usturoi
– o legatura de marar
– 2 linguri ulei
– sare, piper

Mod de preparare:
Se spala bine carnea si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul (preferabil de masline) si se adauga bucatile de pui care se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Legumele se taie si se curata si se taie marunt, apoi le veti adauga peste carnita rumenita si veti amesteca pentru a nu se prinde. Dupa cateva minute adaugati 2 cesti de apa si lasati sa fiarba la foc mic pana reusesc se se intrepatrunda gusturile. Rosiile se dau pe razatoare si se amesteca cu mararul tocat, usturoiul pisat, sare si piper dua gust, apoi se toarna peste legume si carnita. Se lasa la foc mic pana se ingroasa sosul.
Se servesc calde cu garnitura de orez sau cous-cous…

Nota:
Timpul maxim de pregatire al acestei retete este de 45 de minute. Cu imaginatie puteti adauga si alte legume care va sunt pe plac…
Daca tot se foloseste la aceasta reteta ceapa verde si usturoiul trebuie sa stiti ca acestea sunt benefice pentru virozele respiratorii. Usturoiul si ceapa contin alicina, substanta care previne virozele respiratorii. Aroma specifica acestor legume se datoreaza acestei substante, alicina, recunoscuta pentru efectul antibacterian, detoxifiant, expectorant. Datorita alicinei, ceapa si usturoiul se numara printre cele mai vechi remedii naturale de prevenire si tratare a virozelor respiratorii. S-a demonstrat ca alicina are proprietati anticoagulante. Astfel, ceapa si usturoiul pot impiedica formarea trombozelor. In acelasi timp, consumul de ceapa sau usturoi contribuie la scaderea nivelului colesterolului in sange si al trigliceridelor, prevenind bolile cardiovasculare.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea