Somon la gratar cu sos mexican

Ingrediente:

– 1/2 ceasca de patrunjel proaspat, tocat marunt
– 1/4 ceasca de suc de lamaie
– 1 ardei iute rosu, taiat marunt
– 4 catei de usturoi, zdrobiti
– 1 lingurita de chimen macinat
– 1 kg de somon file
– 2 linguri cu ulei de masline
– 3/4 lingurita cu sare
– 1/2 lingurita cu piper negru macinat
– 2 rosii, taiate felii subtiri
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul, apoi intr-un vas mic se amesteca patrunjelul, sucul de lamaie, ardeiul, usturoiul si chimenul. Se trece file-ul de somon prin ulei de masline si se presara sare si piper. Impaturiti-l intr-o folie de aluminiu, apoi acoperiti somonul cu sosul facut la inceput. La final, acoperiti somonul cu rondele de rosii. Intoarceti marginile foliei de aluminiu in jurul bucatilor de somon, apoi coaceti-le la cuptor timp de circa 20 de minute. Dupa ce s-a copt, desfaceti bucatile de somon din folie si serviti-le alaturi de cartofi copti sau orez. Delicios de sanatos…

Nota:
Despre chiment trebuie sa stiti ca este folosit in lichioruri, mancaruri gatite la cuptor, precum si in diverse alte feluri de mancare, in special apartinand bucatariilor din Europa Centrala si Scandinavia. Chimionul este utilizat ca si condiment cu preponderenta in Africa de Nord, Orientul Mijlociu, vestul Chinei, India, Cuba si nordul Mexicului. Chimenul, pe de alta parte, este folosit la condimentarea branzeturilor, a carnii, sau la prepararea supelor si cremelor de legume in special in Europa Centrala si Scandinavia.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea