Flori de dovleac in aluat


Ingrediente:

– 10 flori de dovleac
– 150 gr. faina
– 1 ou
– 300 ml. apa minerala (sau bere)
– 100 ml. ulei
– sare, piper

Mod de preparare:
Florile se spala bine si se curata de pistil si de frunzulitele mici. Se pregateste din faina, ou, apa minerala (sau bere), sare si piper un aluat ca de clatite. Dupa ce florile s-au stors de apa se trec prin aluat-ul facut si se pun in tigaie la prajit dupa ce uleiul s-a incins bine. Se intorc cu grija de pe o parte pe alta pana prind o culoare aurie. Se scot si se pun la stors de surplusul uleios pe o farfurie tapetata cu servetele de bucatarie.
Dupa prajire vor deveni delicios de crocante…

Nota:
Florile de dovleac sunt renumite pentru proprietatile lor nutritive, acestea au un bogat continut de vitamina A. Este important de stiut ca 79% din planta este comestibila, iar 100 gr de produs ofera doar 12 calorii. Sunt valoroase si pentru ca sunt diuretice si calmante.
Adevarul este ca nu toata lumea se gandeste ca aceste flori se pot gati…eu prima data am vazut o astfel de reteta la una din emisiunile lui Jamie Oliver :)
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea