Salata bulgareasca

Ingrediente:
– salata verde
– ardei gras (rosu si galben)
– morcov
– rosii
– 1 ceapa
– 100 gr. branza feta
– oua fierte si cascaval

Mod de preparare:
Se spala salata, apoi se taie marunt intr-un castron, ardeiul se taie rondele, morcovul se da pe razatoare, se taie rosiile in 4 buc, apoi adaugati si 2 oua taiate tot in 4, precum si branza feta taiata cubulete.
Se amesteca usor sa nu se farame ouale, se adauga sare, piper, ulei de masline si eventual otet balsamic. Deasupra ornati cu cateva rondele de ceapa. La sfarsit radeti cascaval pe razatoare cat doriti dv si puneti deasupra salatei.

Nota:
Feta este un sortiment de branza greceasca, clasica si faimoasa, a carei traditie dateaza de mii de ani si care inca este produsa de ciobanii din muntii Greciei din lapte nepasteurizat. Initial era preparata din lapte de capra sau de oaie dar in zilele noastre se obtine din lapte de vaca pasteurizat.
Feta este delicioasa in salate (salata greceasca clasica, bulgareasca, etc), sau cu rosii feliate, stropita cu ulei de masline si ierburi proaspete. Este folosita si pentru umplerea foietajelor.

 

Niciun comentariu


  1. Asta asa, mai de vara. Gustoasa rau 🙂


  2. gustoasa si sanatoasa ;)…si usor de facut :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea