Salata bulgareasca
Ingrediente:
– salata verde
– ardei gras (rosu si galben)
– morcov
– rosii
– 1 ceapa
– 100 gr. branza feta
– oua fierte si cascaval
Mod de preparare:
Se spala salata, apoi se taie marunt intr-un castron, ardeiul se taie rondele, morcovul se da pe razatoare, se taie rosiile in 4 buc, apoi adaugati si 2 oua taiate tot in 4, precum si branza feta taiata cubulete.
Se amesteca usor sa nu se farame ouale, se adauga sare, piper, ulei de masline si eventual otet balsamic. Deasupra ornati cu cateva rondele de ceapa. La sfarsit radeti cascaval pe razatoare cat doriti dv si puneti deasupra salatei.
Nota:
Feta este un sortiment de branza greceasca, clasica si faimoasa, a carei traditie dateaza de mii de ani si care inca este produsa de ciobanii din muntii Greciei din lapte nepasteurizat. Initial era preparata din lapte de capra sau de oaie dar in zilele noastre se obtine din lapte de vaca pasteurizat.
Feta este delicioasa in salate (salata greceasca clasica, bulgareasca, etc), sau cu rosii feliate, stropita cu ulei de masline si ierburi proaspete. Este folosita si pentru umplerea foietajelor.
Asta asa, mai de vara. Gustoasa rau 🙂
gustoasa si sanatoasa ;)…si usor de facut :))