Micul dejun – o masă obligatorie?

Micul dejun este pentru foarte  mulţi oameni important. Pentru altii însă este o masa peste care pot sări cu usurinţă. De ce? Depinde, bineinţeles, de factori individuali. Cu toate acestea trebuie să înţtelegeţi că micul dejun este totuşi o masă extrem de importantă.

Datorita vietii haotice pe care o avem, deseori se intampla ca la pranz sa mancam prea putin, in graba sau deloc. De aceea micul dejun poate sa ne dea acel surplus de energie care ne face sa rezistam peste zi.

Fructele uscate si oleaginoasele trebuie lasate de cu seara pe masa, pentru ca dimineata sa fie mai usor de mestecat si digerat.

Migdalele trebuie sa fie tinute in apa, fie in apa rece pe timpul noptii, fie acoperindu-le cu apa calda cateva minute inainte de a fi mancate. Pielita migdalei contine anumite substante care ar putea sa fie usor toxice. Aceasta piele este putin digerabila.

Atunci cand trebuie sa gatiti alimentele, faceti-o la temperatura minimala necesara si cat mai putin timp posibil, pentru a pastra la maxim elementele vitale.

Bauturile nu trebuie sa fie luate in timpul mesei. Cu 30-45 de minute inainte de micul dejun, puteti sa beti un pahar-doua de apa sau un amestec de clorura de magneziu sau o apa florala de mirt, menta, rozmarin, suc de fructe sau suc de legume cu apa sau infuzii lejere.

Obisnuiti-va sa nu va indulciti bauturile si mai ales inlocuiti zaharul cu mierea, daca vreti o bautura dulce.

Pentru preparatele pe baza de lichid, cum ar fi cremele, budincile, este bine sa variem compozitia pentru a nu avea in fiecare dimineata o alimentatie monotona. Folositi apa, lapte de vaca, suc de soia, lapte de orez sau lapte de migdale.

Puteti sa le folositi separat sau sa le amestecati. De exemplu, laptele de vaca cu apa, sau lapte de soia cu apa, sau lapte de soia cu lapte de vaca. Imaginatia este limita. Este de preferat totusi sa evitati sa folositi doar lapte de vaca sau doar lapte de soia. Cele doua se combina foarte bine. Daca folositi lapte de vaca, incercati sa cumparati unul cat mai proaspat si cat mai natural.

Cu o jumatate de ora inainte de micul dejun, pe stomacul gol, puteti sa beti clorura de magneziu. Acest lucru datorita faptului ca deseori alimentele pe care le folosim sunt demineralizate, din pricina locului in care se cultiva, se conserva. Aceasta bautura nu trebuie luata daca aveti probleme cu rinichii sau daca nivelul magneziului din sange este deja ridicat.

Voi ce mâncaţi dimineaţa la micul dejun? Vă încadraţi la un mic dejun sănătos şi energizant?

Sfatul meu este să savurati in fiecare dimineata un mic dejun sanatos si nu uitati: energia este esentiala pentru trupul nostru!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea