Femeia de peste 30 de ani are și ea nevoie de dietă

Înaintarea către vârsta adultă îţi provoaca organismul să işi schimbe anumiţi parametri hormonali şi astfel apar modificări ale aspectului picioarelor, sânilor sau tenului. În această perioada o dietă corespunzătoare poate îndepărta riscul de îmbătrânire.

Modurile de preparare pot fi variate, dar trebuie respectate anumite condiţii:
* să fie luat la 20-30 minute după trezirea din somn pentru că astfel se absorb foarte bine elemente precum manganul şi aluminiul
* este obligatoriu să se consume 200-250 g salate din vegetale crude, de preferat verzi (cum ar fi varza, recomandată şi pentru slăbire).
* se recomandă consumul a cel puţin 100 ml lapte, de preferat degresat. Laptele conţine calciu, dar şi unii aminoacizi care păstrează vitalitatea şi frumuseţea tenului.
* la micul dejun se pot servi orice alte tipuri de alimente sărace în grăsimi, colesterol şi zaharuri. Micul dejun trebuie să reprezinte 30-35% din valoarea caloriilor necesare pentru 24 de ore.

Dejunul
Trebuie să fie servit cald şi la ore foarte exacte din zi. Schimbarea orei mesei de prânz poate provoca tulburări ale secreţiei unor estrogeni, respectiv dereglări ale ciclului menstrual, dar şi îngroşarea articulaţiilor sau depunerea de grăsimi în jurul genunchilor şi taliei. Dejunul trebuie să respecte şi alte reguli:
* să conţină cel puţin 100 g. proteină animală. Se recomandă carnea de vită sau pui preparată prin fierbere, supe sau ciorbe
* este important ca la dejun să se consume legume fierte şi să se evite pe cât se poate prăjelile sau sosurile grase
* consumul redus de lichide în timpul mesei este recomandat, mai ales la persoanele cu tendinţe de îngrăşare
* după dejun se pot consuma dulciuri în cantităţi modeste, dar nu şi băuturi alcoolizate.

Cina
Indiferent de anotimp, cina nu trebuie servită mai târziu de ora 18.00. Şi la cină trebuie respectate câteva criterii:
* Să fie foarte săracă în proteine animale, dar bogată în proteine vegetale, cum ar fi mazărea, ciupercile etc.
* să nu conţină deloc condimente. Acestea pot împiedica absorbţia unor aminoacizi esenţiali, importanţi în păstrarea vitalităţii tenului.
* se recomandă consumul a 100-150 g. brânză degresată dulce.
* după cină, este indicat să se consume 100-150 ml vin roşu sau negru, dulce, pentru stimularea glandelor suprarenale.

Indiferent de vârstă sau de dietă, specialiştii recomandă respectarea câtorva reguli elementare privind alimentaţia:
* instituirea unui orar regulat al meselor;
* se recomandă să se bea apă călduţă sau ceai cald cu 30-60 de minute înainte de micul dejun;
* să se evite pe cât posibil consumul de apă în timpul mesei sau imediat după masă. Se poate bea apă sau altă băutură nefermentată cu 30-60 de minute înainte de a mânca;
* în general, nu consuma băuturi fierbinţi sau prea reci.
* la o singură masă nu se consumă o cantitate mare sau prea diversificată de alimente;
* de preferat să se evite consumarea fructelor şi zarzavaturilor la aceeaşi masă;
* hrana se mestecă încet şi foarte bine.

După 30 de ani, masa osoasă tinde să scadă cu 3% în fiecare an, cauzând scleroze şi tasări de vertebre. De aceea, fereşte-te de grăsimi şi consumă alimente bogate în calciu, cum sunt produsele lactate, dar şi pe cele care încetinesc îmbătrânirea, în special fructe şi legume proaspete bogate în vitamine.
Evită regimurile dure de slăbire!

Acestea conduc la carenţe grave de elementele esenţiale pentru sănătatea organismului. E adevărat că astfel poţi pierde rapid câteva kilograme, dar care apoi se pun la loc la fel de rapid. Curele drastice şi variaţiile slăbit-îngrăşat întind pielea şi pot produce lăsarea sânilor, a abdomenului şi braţelor.

Pe lângă alte probleme de sănătate, fumatul determină schimbarea culorii şi a elasticităţii pielii. Dacă nu te poţi lăsa, ceea ce te-ar feri de o grămadă de necazuri, încearcă măcar să diminuezi numărul de ţigări şi foloseşte suplimente nutritive care conţin antioxidanţi.

 

Un comentariu


  1. sint niste sfaturi foarte utile!
    (vreau insa sa remarc o mica greseala in text: in loc de Dejun ar fi trebuit sa fie stipulat Prinz, la sfaturile pentru prinz)
    🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea