Tocana de legume

Ingrediente:
2 cartofi mari
2 morcovi
1 telina
1 patrunjel
2 ardei grasi sau gogosari
2-3 rosii sau suc de rosii
1/4 varza
2 cepe
6 linguri de ulei
verdeata, sare, piper, boia dulce
optional: 1/3 conopida, 1 vanata,
1 mana pastai de fasole verde

Mod de preparare:
Se curata si se spala toate legumele si zarzavaturile. Morcovii, cartofii, patrunjelul si telina se curata si se taie in felii subtiri. Ardeii se taie marunt, iar varza fideluta. Se ia o cratita suficient de mare pentru tocana de legume. Mai intai se rumenesc cepele tocate, in ulei sau untura fierbinte; tocana de legume iese deosebit de gustoasa daca folositi mai multa grasime. Se presara 1 lingura de boia dulce, apoi se adauga zarzavatul. Se lasa sa se caleasca 5 minute. Daca punem la tocana de legume si cateva buchetele de conopida (sau vanata) este bine ca aceasta sa se prajeasca separat in putin ulei, inainte de a fi adaugata la mancare. Se completeaza tocana cu rosiile taiate in felii sau 100 ml suc de rosii, sare, apa cat sa aiba in ce fierbe legumele. Se acopera si se lasa tocana de legume sa fiarba acoperit, la foc mic sau in cuptor.

Nota:
Suntem obligati sa ne obisnuim cu ideea ca a venit toamna si vremea rece cu cae vom ramane cateva luni…pentru asta un fel de mancare ce este foarte bine pus in valoare de vremea rece si innorata este mareata tocana, orice fel de tocana si ar fi bine sa profitati de faptul ca in piata inca se mai gasesc legume proaspete…

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea