Clatite umplute cu ciuperci

Ingrediente:
Clatite:
3 oua
1 litru apa cu vegeta (daca aveti cumva supa de pui e si mai bine)
2 cani de faina

Ciuperci:
500 g ciuperci
o ceapa
2 catei usturoi
300 g sunca sau alte mezeluri preferate
2 linguri faina
o cana de lapte
ulei si 1/2 legatura patrunjel (eu folosesc patrunjel uscat si adaug cam 1 lingurita rasa)

Sos bechamel:
1/2 l lapte
o lingura faina
30 g unt
200g cascaval

Mod de preparare:
Amestecam ingredientele pentru clatite si obtinem un aluat subtire pe care il pastram la frigider pana terminam de preparat umplutura de ciuperci. Dupa ce am terminat de preparat, coacem clatitele pe ambele parti intr-o tigaie teflonata unsa cu foarte putin ulei.
Umplutura o vom face destul de simplu. Tocam ceapa si usturoiul si le calim in ulei. Adaugam peste ele ciupercile taiate bucatele si amestecam pana scade apa. Intre timp amestecam faina cu laptele intr-un bol separat. Cand a scazut apa, turnam faina si laptele peste ciuperci amestecand mereu pana se ingroase compozitia. La final adaugam patrunjelul si lasam sa se raceasca putin.
Luam un vas de yena si il ungem bine cu unt. Aici vom pune clatitele. Impaturirea clatitelor este un procedeu simplu. Nu trebuie sub nici o forma sa le rulam. Luam o clatita si punem in mijlocul ei 2-3 linguri de umplutura. Luam apoi capetele opuse si le impaturam. La fel facem si cu capetele ce ne-au ramas. Va iesi o figura bombata, sigilata bine la capete. Din aceasta compozitie ies cam 8-10 clatite depinde de cat de mare este tigaia in care le prajiti. Asezati toate clatitele in vas.
Facem apoi un sos bechamel mai subtire pe care il turnam peste clatite. Intr-o craticioara topim unul si adaugam faina amestecand mereu. Punem laptele putin cate putin in craticioara si amestecam pana se ingroasa. Dupa ce turnam sosul peste clatite, radem cascavalul si introducem vasul in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasam cam 15 minute pana se formeaza o crusta aurie. Dupa atata truda le servim calde si ne bucuram de o savoare deosebita.

Nota:

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea