Codul culorilor în alegerea fructelor

Ştiaţi că a consuma cinci sau chiar mai multe mese pe zi de fructe colorate constituie o parte din planul unei vieţi sănătoase? De ce? Pentru că fructele colorate asigură necesarul de vitamine, minerale şi fibre pentru o bună funcţionare a organismului şi totodată energiea optimă care vă protejează împotriva efectelor îmbătrânirii. Este esenţial să consumi fructe de diverse culori pentru a te bucura din plin de beneficiile acestor alimente.

Pentru a fi bine informat ar trebui să ştii că există un „cod al culorilor”. În acest număr voi vorbi despre două game dintre cele mai importante:

Albastrul / roşu închis (învinge efectele îmbătrânirii) – fructele în aceste culori au o concentraţie mare de substanţe fitochimice (antocianina şi fenoli) care sunt studiate în prezent pentru proprietăţile lor antioxidante şi anti-îmbătrânire. Este recomandată includerea în dietă a fructelor de culoare albastră / roşu închis pentru că ajută la: reducerea riscului de cancer; influentează benefic tractul urinar; îmbunătăţeşte memoria; asigură o îmbătrânire lentă şi naturală.
De reţinut: curele de slăbire bazate pe consumul de fructe şi evitarea grăsimilor saturate şi a colesterolului pot reduce riscul unor anumite tipuri de cancer.

Fructe de culoare albastră / roşu închis sunt: afinele; coacăzele negre; prunele; smochinele; strugurii; stafidele.
Galben şi portocaliu (antioxidanţi foarte puternici) – fructele galbene / portocalii au o mare concentraţie de substanţe antioxidante, precum vitamina C, carotenoid şi bioflavonoid. Este recomandată includerea în dieta a fructelor de culoare galbenă / portocalie pentru că vă ajuta în primul rând la: menţinerea unei inimi sănătoase; asigurarea unui aspect sănătos al corpului; întărirea sistemului imunitar; reducerea riscului de cancer.
Fructe de culoare galbenă / portocalie sunt: merele galbene; caisele; pepenele galben; agrişele; grepfruitul; lămâile; nectarinele; portocalele; mango; papaya; piersicile; ananasul, mandarinele.
Culinar.md vă recomandă o vitaminizare permanentă a organismului printr-un consum constant de fructe proaspete şi dacă se poate cât mai multe fructe bio cumpărate din piaţă ci nu pe cele perfecte pe care le găsiţi în supermarket.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea