9 strategii ca să învingi canicula

Vara si-a intrat pe deplin in drepturi, astfel nu strica sa-ti reamintesti cum sa te feresti de canicula:

1. Evita iesirile si activitatea fizica (sport, cumparaturi, gradinarit) in timpul orelor „fierbinti” (intre 12 si 16).

2. Daca e musai sa faci drumuri prin caldura, alege traseele cu umbra si „inarmeaza-te” cu apa rece, cel putin 0,5 litri. Protejeaza-ti capul cu palarii usoare sau cu sepci.

3. Poarta haine deschise, din materiale naturale.

4. Daca stai in casa, fa dusuri dese cu apa putin mai calda decat temperatura corpului.

5. Pe cat posibil, stai in camerele cele mai racoroase – cele orientate catre sud sau nord. Daca nu ai o astfel camera, trage draperiile si foloseste un ventilator sau un aer conditionat pentru a te racori, insa nu sta direct in bataia aerului. Te poti alege cu o banala raceala, nevralgii, junghiuri intercostale, dar si cu afectiuni mai grave, de genul otitelor, pneumoniilor, ori lombalgiilor.

6. Tine geamurile inchise pana pe seara, cand se mai racoreste.

7. Bea multa apa, cel putin 2 litri pe zi. Medicii ne recomanda chiar 4 litri, pentru cine poate. La cantitatea de apa, adauga sucuri naturale din fructe si supe de legume.

8. Renunta la ceaiuri! Acestea inhiba absorbtia fierului in organism si risti sa faci anemie. De asemenea, nu consuma ceaiuri diuretice, ele predispun la deshidratare!

9. Interzis in aceste zile este si alcoolul, si el ducand la deshidratarea organismului.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea