Ce mănânci pe timp de caniculă

Pentru că organismul tău este extrem de solicitat în această perioadă, iar temperatura ridicată nu face decât să complice lucrurile, eu îţi voi spune care alimente sunt recomandate pe timp de caniculă:

Salata verde si salata de varza cruda, lapte, unt si branzeturi (de preferat fara sare), cereale, fructe si legume.
Cele mai bune fructe pe timp de canicula se pare că sunt: mere, pere, struguri dulci, pepene verde, pepene galben, piersici, mandarine, kiwi, cirese, avocado, caise.
Cele mai bune legume pe timp de canicula: varza, salata verde, castraveti, rosii, sparanghel, conopida, ciuperci, mazare, ardei, cartofi, dovlecei, morcovi, patrunjel.

Consumă cât mai multe alimente proaspete, ce pot fi mâncate în stare crudă şi evită preparatele grase şi bogate în amidon. Renunţă să consumi preparate din carne, produse ce conţin maioneză, ouă sau sosuri ce se pot altera cu uşurinţă. Încearcă să introduci în alimentaţia ta zilnică cât mai multe legume şi fructe. Fructele şi legumele sunt principalele surse de vitamine şi minerale, substanţe fără de care organismul tău nu ar putea funcţiona. Mai mult, cu un astfel de meniu, te poţi asigura că nu vei fi victima unor toxinfecţii alimentare, afecţiuni atât de frecvente pe perioada verii. Poţi alege să savurezi o porţie de salată răcoritoare, care îţi va asigura energie şi vitalitate pentru întreaga zi. Fructele şi legumele proaspete, consumate în stare crudă, contribuie la satisfacerea aportului zilnic necesar de vitamine şi minerale.

Desigur că există şi o serie de alimente contraindicate pe timp de caniculă:
Alimente grase, carne de vita, carne de porc, zahăr, alcool, cafea.

Un lucru foarte important pe care nu trebuie să îl uitaţi vara, este că sub influenţa soarelui torid, organismul nostru pierde foarte multe lichide. Acest lucru afectează într-un mod grav starea de sănătate. Pentru a evita apariţia stărilor de oboseală şi a senzaţiei excesive de căldură, consumă cât mai multă apă. Apa este implicată în toate procesele fiziologice din organism şi este răspunzătoare de funcţiile vitale ale acestuia. Hidratarea se realizează în proporţie de 80 din lichidele pe care le consumăm şi 20% din alimente. Specialiştii indică consumul a cel puţin doi litri de lichide zilnic. Aceştia recomandă să nu folosim, însă, ca sursă de hidratare, sucurile carbogazoase deoarece, deşi conţin apă, conţinutul lor ridicat de zaharuri nu este benefic organismului.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea