Somon marinat cu sos de soia

Ingrediente:

– 300 gr somon proaspat file
– 100 ml sos de soia
– 2 linguri ulei de masline
– sare, piper
– verdeata

Mod de preparare:
Se curata somon-ul de piele si se taie fasii, se pune sare si piper dupa gust pe el si apoi se pun fasiile intr-in bol peste ele turnandu-se sosul de soia (aveti grija ca toate bucatile de peste sa fie unse cu sosul de soia). Se lasa la rece aproximativ 20 de minute apoi se pune uleiul intr-o tigaie la incalzit si se pun bucatile de peste, 1 minut pe o parte, un minut pe cealalta si este gata…se aseaza in farfurie si se presara peste verdeata tocata…de preferat sa se serveasca cu orez…

Nota:
Se spune ca in urma cu mai bine de trei milenii, in Orientul Mijlociu, bobul de orez reprezenta simbolul fertilitatii Pamantului si puterea zeilor Binelui. Studiile recente ale unor antropologi confirma aceste concluzii: in China antica, boabele de orez erau folosite in practicarea unor ritualuri magico-religioase.Cu timpul, sub influenta migratiei unor popoare venite din nord-vestul Siberiei, orezul a devenit un aliment indispensabil in hrana multor popoare. Valorificat in mii de retete, alaturi de proteine (animale sau vegetale), de legume si fructe, orezul este un tonic pentru fiecare dintre noi, in toate etapele vietii.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea