Salata cu orez
Ingrediente:
– 6 rosii mari
– 1 ardei galben mare
– 1 ardei rosu mare
– 1 salata verde
– 1 legatura patrunjel
– 100 gr orez
– sare, piper
– ulei de masline
Mod de preparare:
Se spala orezul si se pune la fiert cu putina sare (de preferat orez brun). Se lasa doar cateva minute la fiert, se stinge focul si se acopera oala Orezul nu trebuie sa fie foarte moale, de preferat a ramana bobul intreg. Intre timp se taie legumele si salata verde, se amesteca cu sare, piper si ulei de masline dupa gust iar la final se adauga orezul…se amesteca totul usor, se presara patrunjelul verde tocat marunt si gata…poftiti la masa!
Nota:
Vara, nu trebuie sa existe limita la consumul de rosii. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. In plus, rosiile fac parte din categoria legumelor care, chiar daca sunt preparate, isi pastreaza toate proprietatile, si chiar mai mult de atat. Licopenul, care este principalul antioxidant de care organismul poate beneficia prin alimentatie, si care se gaseste din belsug in rosii, isi amplifica proprietatile dupa ce rosiile sunt tratate termic.