Salata cu orez

Ingrediente:
– 6 rosii mari
– 1 ardei galben mare
– 1 ardei rosu mare
– 1 salata verde
– 1 legatura patrunjel
– 100 gr orez
– sare, piper
– ulei de masline

Mod de preparare:
Se spala orezul si se pune la fiert cu putina sare (de preferat orez brun). Se lasa doar cateva minute la fiert, se stinge focul si se acopera oala Orezul nu trebuie sa fie foarte moale, de preferat a ramana bobul intreg. Intre timp se taie legumele si salata verde, se amesteca cu sare, piper si ulei de masline dupa gust iar la final se adauga orezul…se amesteca totul usor, se presara patrunjelul verde tocat marunt si gata…poftiti la masa!

Nota:
Vara, nu trebuie sa existe limita la consumul de rosii. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. In plus, rosiile fac parte din categoria legumelor care, chiar daca sunt preparate, isi pastreaza toate proprietatile, si chiar mai mult de atat. Licopenul, care este principalul antioxidant de care organismul poate beneficia prin alimentatie, si care se gaseste din belsug in rosii, isi amplifica proprietatile dupa ce rosiile sunt tratate termic.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea