Piept de pui cu sos de soia, lamaie si susan

Ingrediente:

– 500 gr piept de pui
– 1 ceapa mica
– 2 linguri ulei
– 2 lingurite ghimbir ras
– coaja de la o lamaie
– zeama de la o lamaie
– 60 ml supa de pui
– 2 linguri otet de orez,
– 3 linguri sos de soia,
– 50 gr seminte susan
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie in fasii de 3 cm lngime si 1,5 cm latime, se presara cu sare si sos de soia, se amesteca putin si se lasa la rece pentru marinare timp de 30 de minute. Se pun intr-o tigaie cu uleiul incins, se adauga ceapa tocata marunt, ghimbirul, coaja de lamaie si piperul. Se lasa la foc iute, amestecand continuu timp de 1 minut. Se adauga supa de pui, otetul de orez, restul de sos de soia si se lasa la fiert, la foc iute, pana ce sosul scade. Cu 5 minute inainte de a fii luat de pe foc, se adauga zeama de lamaie. Cand se opreste focul se presara semintele de susan. Este foarte bun cu garnitura de orez sau cous-cous.

Nota:
Gatind o astfel de reteta cu otet de orez trebuie sa stiti ca Otetul de orez, adica otet japonez este obtinut din orez si este mult mai usor, mai dulce si mai putin acru decat otetul din vin, cidru sau malt. Este elementul esential in prepararea orezului pentru sushi. La noi pe piata nu se gaseste din abundenta dar totusi puteti gasi la supermarket.

 

Niciun comentariu

  1. achilianu says:

    Vrei sa facem schimb de link-uri? Daca esti de acord atunci lasa-mi un comment in care sa imi spui cum vrei sa te trec in blogroll. Pe mine ma poti trece Achilianu
    sanatate…


  2. Eu te-am adaugat deja…
    ma poti trece: Gatind cu Mira
    merci…o zi faina


  3. buna seara…frumos blog..daca vrei sa facem schimb de linkuri…vino pe http://www.liligospodini.ning.com si vezi daca iti place…noapte buna….pupici de la Lili


  4. buna…foarte interesant site-ul tau..te-am adaugat deja la mine in blogrol…merci de propunere
    o zi faina

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea