Zece trucuri pentru a te proteja de cancerul de piele

Cancerul de piele sau melanomul este cea mai întâlnită formă de cancer. Una dintre cele mai frecvente cauze ale melanomului este expunerea la radiaţii ultraviolete, fără protecţie. Pentru că în cele mai multe dintre cazuri cancerul de piele poate fi prevenit, dermatologii recomandă zece trucuri pentru a vă proteja în timpul expunerii la soare. Melanomul este o formă de cancer cutanat, care îşi are originea în celulele producătoare de pigment, denumite melanocite. Din fericire, această formă de cancer poate fi vindecată, dacă este descoperită în forma incipientă. Dar cum medicii ne sfătuiesc să prevenim, decât să tratăm, iată zece trucuri pentru a ne proteja cât mai eficient împotriva cancerului de piele.
1. De obicei, 90% dintre cazurile de cancer de piele sunt provocate de expunerea la soare. Pentru a evita acest lucru, evitaţi expunerea la soare în intervalul orar 10.00 – 16.00.

2. Nu vă închipuiţi că pielea dumneavoastră este protejată de cancer la solar. Chiar dacă multe persoane privesc aceste aparate ca pe o alternativă împotriva expunerii îndelungate la soare, ultravioletele pot fi şi mai periculoase.

3. Folosiţi cremă cu factor de protecţie, nu numai în zilele însorite, ci şi în cele în care cerul este înnorat.

4. Soarele are două tipuri de ultraviolete UVA şi UVB. Pentru o protecţie cât mai bună, alegeţi o cremă care blochează ambele tipuri de ultraviolete.

5. Alegeţi o cremă cu factor de protecţie de cel puţin 30. O cremă cu SPF 15, oferă o protecţie în proporţie de 90%, în timp ce una cu SPF50 de 99%.

6. Alegerea corectă a cremei de plajă este doar primul pas spre protecţie. Pentru a fi cât mai protejaţi împotriva razelor solare, trebuie să aplicaţi suficientă cremă. În acest sens, există şi un truc. Umpleţi un pahar cu cremă de plajă şi asiguraţi-vă că ati folosit-o pe toată. Mulţi folosesc doar jumătate, ceea ce înseamnă că protecţia nu este cea indicată pe produs.

7. Este important să aplicăm crema corect. Astfel, crema trebuie aplicată pe tot corpul, cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. Aceasta trebuie reaplicată din două în două ore.

8. Crema nu este singurul lucru care oferă protecţie. De aceea, aceasta trebuie „ajutată” de haine şi accesorii care oferă protecţie. Purtaţi ochelari de soare si acoperiţi-vă capul cu o pălărie. Atenţie la haine! În timp ce un tricou de culoare albă oferă un nivel de protecţie de 7, o cămaşă cu mâneci lungi de denim oferă o protecţie de 1700.

9. Cea mai simplă metodă de a verifica cât de bine vă protejează o haină pielea este să o ţineţi în dreptul luminii. Dacă puteţi vedea prin ţesătură, înseamna că razele solare vor penetra materialul şi astfel nu vă oferă protecţie.

10. Aveţi grijă la trecutul medical al membrilor din familie. Dacă unul dintre părinţi sau copii a avut cancer de piele, atunci sunt şanse de 50% de a avea şi voi această boală, cunoscută şi sub denumirea de malanom. Mergeţi cu regularitate la dermatolog.

Dacă nu ne protejăm noi singuri, nu o va face nimeni altcineva. De ce să ne lăsăm în voia sorţii afirmând că: mie nu mi se va întâmpla, nu fac parte din statistici?

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
Ruladă cu miere
 
Supă cremă de urzici cu crutoane
 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: 10 martie 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea