Pui şi cous-cous

Astazi as vrea sa mananc bucate cu specific marocan, chiar daca risc ca sotului meu pentru ca nu este fan cous-cous sa fie oarecum nemultumit, pentru a fi toata lumea satisfacuta adaptam…vom manca cous-cous cu legume si carnita de pui la cuptor…si alternativa de garnitura cartofi noi natur…
In supa bogata in arome de legume si pui adaugam cous-cous si lasam sa fiarba bine, fara sa se faca pasta, sa-si pastreze forma fiecare bucatica de cous-cous.
Puiu fiert scos din supa asezonat cu condimente (sare, piper, cimbru, boia dulce, provence) se pune la pastrat 15 minute in frigider. Se infierbanta cuptorul si intr-o oala iena se toarna putin ulei de masline, se aseaza frumusel puiul, se presara iarasi cativa stropi de ulei de masline si se introduce la cuptor. Dupa aproximativ 20 de minute se stoarce peste pui jumatate de lamaie si se mai lasa la copt aproximativ 10 minute.
Se aseaza frumusel cous-cous-ul in farfurie, in centru se pune o nebunie de legume din supa si peste punem carnita…totul se presara cu amestec de marar si patrunjel tocat…of ce nebunie de mancare…pofta buna!

Notă:
O reteta prezentata ca fiind foarte simpla insa deosebit de delicioasa. Pentru ca nu veti gasi in magazin sa cumparati adevaratul cous-cous il veti inlocui cu acele paste fainoase sub forma de cous-cous…care sunt si ele delicioase in felul lor.

 

9 comentarii


  1. Iamiiii, suna bine. Cand e gata mancarea ? 🙂


  2. acush va fi gata 🙂


  3. a fost un adevarat deliciu…papusa, chiar daca sotul tau nu a vrut sa recunoasca


  4. trebuie sa recunosc, foarte delicios …


  5. cus-cus


  6. E cus-cus, nu cous-cous

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea