Piept de pui marinat cu usturoi

Ingrediente:

– 2 buc piept de pui
– 3 catei de usturoi
– 50 ml ulei de masline
– sare, piper
– marar verde
– provence

Mod de preparare:
Pieptul de pui va trebui sa fie dezosat si fara piele. Se spala si se taie felii. Se pune intr-un bol si se presara peste carne sare si piper. Cateii de usturoi se curata si se piseaza apoi se amesteca cu 2 linguri ulei de masline, marar-ul tocat si cu o lingurita de provence, se amesteca si se toarna peste bucatile de carne. Se amesteca totul in bol ca fiecare bucata de carne sa fie acoperita cu usturoi, se acopera si se lasa la rece aproximativ o ora. Se pune la incins uleiul de masline ramas si apoi se prajesc feliile de carne pe ambele parti pana se rumenesc putin. Piept-ul de pui astfel prajit se serveste fierbinte alaturi de o garnitura de cartofi si eventual o salata proaspata de varza.

Nota:
Amestecul de condimente Provence contine: oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, levantica. Acest amestec aromat de condimente este folosit intr-o mare parte a Europei in mod special la prepararea multor mancaruri, mai ales la cele pe baza de peste, pui, legume.
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea