Curry cu legume

www.rachaelray.com

Ingrediente:
– 100 gr orez cu bob lung
– 1 conopida mijlocie
– 100 gr mazare
– 100 gr linte verde
– 1 litru de apa
– 500 gr zeama supa groasa de legume
– 1 lingurita lamaie
– 200 gr naut
– cate 1 lingurita rasa din turmeric, chimen macinat, coriandru macinat, boia dulce
– 30 gr nuca de cocos rasa
– 1 jumate lingurita de boia iute
– 2 lingurite radacina proaspata de ghimbir tocata marunt
– 1 catel de usturoi
– 2 linguri de ulei
– 1 ceapa mare
– 1 lingurita coriandru

Mod de preparare:
Se curata si se spala conopida, mazarea, lintea si ceapa. Conopida se desprinde in buchetele mici iar ceapa se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste ceapa la foc moderat, 3 minute, se adauga usturoiul si ghimbirul si se prajesc 2 minute, amestecand continuu. Se adauga boiaua iute, turmericul, chimenul, coriandrul, boiaua dulce si tecile de cardamon si se prajesc incet 3 minute. Se adauga supa de legume, sucul de lamaie si nuca de cocos, se fierb , amestecand pana se ingroasa putin. Se adauga nautul fiert separat si scurs, se acopera si se fierbe 20 minute. Intre timp intr-o cratita mare cu apa se fierbe lintea la foc mare, cca 10 minute, se adauga orezul spalat in prealabil si se fierbe in continuare la foc mic, acoperit cam 20 minute, dupa care se strecoara si se scurg. Conopida si mazarea se pun peste naut, amestecand continuu pana se imbiba cu sosul de curry. Se acopera si se fierb bine la foc mic 5 minute. Se pun intr-o tava pe o diagonala orezul si lintea si pe cealalta diagonala legumele cu nautul si sosul de curry, se dau putin la cuptor si se presara cu coriandru.

Nota:
Inainte de a face trebuie sa stiti ca aceasta reteta de curry cu legume este o mancare picanta, savuroasa si hranitoare care va fi apreciata de gurmanzi pentru cocktailul de mirodenii, care da o aroma deosebita acestui preparat.
Despre linte trebuie sa stiti ca este un aliment complex, de rezistenta pentru muncile care cer forta. Se poate folosi in salata cu ulei de masline, otet de vin sau lamaie. Ca faina se recomanda intelectualilor, studentilor, elevilor, celor care depun efort intelectual…

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea