Şase sfaturi pentru un mic dejun mai sănătos

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, care ne asigura o mare parte din energia necesara organismului. De aceea, este esential sa fim cat mai atenti la ceea ce alegem pentru mesele noastre, principalul criteriu constand in optarea pentru alimente cat mai sanatoase.

1. Presarati afine peste cereale

Mai multe studii au aratat ca afinele contin antioxidanti care incetinesc imbatranirea creierului si imbunatatesc memoria. Daca nu va place sa le mancati cu cereale, va puteti face prajiturele cu aceste fructe, din faina de ovaz de preferat.

2. Mancati o jumatate de grepfruit de doua ori pe saptamana

Grepfruturile contin anumite substante despre care s-a descoperit ca ajuta la reducerea riscului de atac de cord. Trebuie sa aveti insa mare grija daca luati medicamente care sunt metabolizate de ficat. Vorbiti cu doctorul dumneavoastra in cazul in care urmati un tratament sau cititi bine prospectele medicamentelor, daca luati ceva fara sfatul medicului.

3. Beti suc de rosii la micul dejun

In loc de un pahar cu suc de portocale, beti un pahar cu suc de rosii, usor sarat. Este mult mai satios, va va creste mai putin nivelul de zahar din sange si contine mai multe nutrimente si fibre.

4. Amestecati cerealele

Mancatul de cereale integrale cu un continut ridicat de fibre vi se poate parea destul de neplacut uneori, ca si cum ati mesteca un carton. Ca sa evitati aceasta senzatie puteti sa amestecati o treime de ceasca de astfel de cereale cu cele care va plac dumneavoastra cel mai mult. Alegeti cereale integrale cu 8,5 grame continut de fibre si astfel veti asigura mai mult de o treime din necesarul zilnic de fibre pe zi, care este de 25 de grame.

5. Incercati fructe pasate

Daca nu va place sa mancati fructul, va puteti face un amestec din mai multe fructe, insa neaparat sa fie pasate, si nu puse in storcator. Sucul obtinut in urma folosirii storcatorului nu numai ca este bogat in zahar, dar este si privat de fibre. Daca le pasati insa, veti pastra absolut toate substantele din ele. Puneti in blender diferite fructe, fara a le decoji, iar dupa ce au fost pasate puteti adauga si o jumatate de ceasca de lapte degresat. Produsul va fi unul delicios si sanatos.

6. Alegeti si un mic dejun in stil israelian

In loc de cereale dulci, paine cu amidon, carne si oua, puteti incerca un mic dejun inspirat din traditia israeliana, care cuprinde hummus (un condiment oriental sub forma de pasta din naut fiert, amestecata cu usturoi, susan, suc de lamaie si ulei de masline), branza de casa, rosii, fructe si, din cand in cand, paine su stafide.

 

Un comentariu


  1. O alimentaie sanatoasa e baza unei vieti mai lungi

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea