Sfaturi practice…de prin lume adunate

  • Cand aplicam o crema pe maini, ele trebuie masate incepand de la varful degetelor spre incheietura, ca si cum am incerca sa introducem mana intr-o manusa prea stramta.
  • Mainile aspre se inmoaie daca le introducem cateva minute in apa in care au fiert cartofi.
  • Mainile cu pielea crapata pot fi ingrijite prin bai caldute cu fiertura de tarate din grau.
  • Mainile cu piele imbatranita si incretita se freaca dupa fiecare spalare cu o felie de lamaie.
  • Zeama de lamaie albeste totodata unghiile si impiedica cresterea pielitelor din jurul lor.
  • Mainile cu piele solzoasa si rosie se ingrijesc prin bai zilnice cu decoct de vasc.
  • Mainile innegrite dupa curatatul cartofilor se freaca cu malai sau tarate de grau.
  • Mirosul de pe maini (ramas de la diverse alimente) se indeparteaza cu un cartof crud, taiat proaspat.
  • Mainile transpirate si umede se spala cu malai sau faina de grau, amestecate cu apa calduta.
  • Mirosul de usturoi de pe maini se indeparteaza prin frecarea cu zat de cafea.Mirosul de peste de pe maini se indeparteaza prin clatirea cu otet.
  • Painea proaspata o poti taia usor in felii subtiri fara sa se faramtieze daca incalzesti cutitul pe aragaz sau il scufunzi pentru 1 minut in apa clocotita.
  • Painea ramane mai mult timp proaspata daca o pastrezi intr-un vas smaltuit sau de portelan acoperit,pe fundul caruia ati presarat putina sare. Astfel nu va mai mucegai.
  • Daca vrei ca blatul prajiturii sa se desprinda mai usor de tava , lasa tava cu prajitura in ea intr-o alta tava cu apa rece, pentru cateva minute.
  • Daca fierbi oul la foc iute , in apa clocotita , albusul va fi mai tare , iar galbenusul mai moale;daca il fierbi la foc mic , galbenusul va fi mai tare , iar albusul mai moale.
  • Coaja de portocala sau lamaie rasa se usuca pe o farfurie si se macina in acelasi timp cu zaharul. Veti obtine un zahar farin aromat.
  • Piftia este mai gustoasa daca se pune carnea la fiert in apa rece.
  • Faina, inainte de a fi folosita, trebuie cernuta pentru a se oxigena.
  • In apa florilor din vaza se adauga putin conservant. Rezista mai mult timp.
  • Ouale fierte se cojesc greu? Crapati-le putin si puneti-le cateva minute in apa rece.
  • Pentru ca pestele sa nu se faramiteze la prajit, se va sara cu 10-15 minute inainte de prajire.
  • Pentru a obtine o supa buna, carnea se firbe in apa rece.
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea