Piept de pui la grătar cu sos de migdale

Ingrediente:

– 4 buc piept de pui,

– 1/2 ceasca migdale (75 g),

-2 lingurite ulei de masline,

-o ceapa mare, tocata marunt,

-o lingurita paprika,

-o lingurita praf usturoi sau usturoi tocat marunt,

-sofran,

-o cana jumatate rosii curatate de coaja si taiate (280 g),

-sare, piper,

-o cana vin alb,

-un sfert de ceasca (15 g) firmituri de piine.

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spala, se taie in jumatate, se sareaya, se condimenteaya si se prejeste pe gratar, daca nu unul cu carbuni afara macar unul electric bine incins. Simplu, nu_ toata lumea stie sa faca piept de pui la gratar. Partea deosebita o va constitui sosul de migdale pe care il veti prepara in felul urmator:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 – 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga migdalele tocate, paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecand din cind cind in cind, pina se ingroasa (5 -8 minute). Se sareaza si se pipereaza.

Se servesc impreuna, alaturi de orez si eventual cateva legume facute tot pe gratar. Pofta buna!

Nota:

Migdalele, desi au grasimi, nu au colesterol. Iar grasimile lor sunt majoritatea mononesaturate, sanatoase pentru inima, precum cele din uleiul de masline, potrivit specialistilor de la www.whfoods.org. Ele au efect benefic si asupra tensiunii arteriale, pe care o pot imbunatati astfel incat sa o aduca la limitele normale. De asemenea, protejeaza impotriva aterosclerozei. Migdalele au si fibre, proteine, dar nu contin carbohidrati. Ele sunt recomandate si persoanelor cu diabet. Fibrele sunt cele care te scapa de constipatie si iti confera satietate, asa ca, daca tanjesti dupa o gustare care sa iti potoleasca foamea pana la urmatoarea masa, un pumn de migdale (10-15) poate fi solutia ideala. Totusi, sa nu iti scape mana in punga cu migdale de prea multe ori caci 35 de grame (cam un sfert de ceasca) au aproximativ 200 calorii.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea