Jeleu cu fructe de padure

Ingrediente:

– 1 l sirop concentrat de fructe
– 1 l apa
– fructe de padure congelate sau proaspete
– 6 pliculete gelatina

Mod de preparare:
Gelatina se pune la inmuiat intr-o cana de apa, apoi se pune la fiert pe aburi pana se dizolva complet, apoi se lasa putin la racit. Intr-un vas se toarna sucul si apa si se amesteca bine. Se adauga fructele decongelate (sau spalate bine) si gelatina. Se vantura putin ca sa iasa limpede. Se pune in cupe si se da la frigider. Se serveste cu frisca.

Nota:
Cu siguranta jeleu-ul era dulceata copilariei noastre si savuram cu placere fiecare imbucatura…acum este simplu de facut si de retrait senzatia gustului nebun de fructe…
Si pentru ca jeleul nu este numai dulce si bun, trebuie sa mai stim ca unul dintre ingredientele de baza din gemuri si jeleuri, pectina, poate contribui la prevenirea raspandirii cancerului, prin eliberarea in anumite conditii a unui fragment molecular cu proprietati anti-cancerigene.Sunt studii recente care arata ca pectina, fibra naturala din compozitia fructelor si legumelor, are efecte impresionante in tratarea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel pulmonar.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea