Iaurt cu musli de dimineaţă

Ingrediente:

400 gr iaurt simplu
100 gr fructe uscate
50-100 gr fulgi de ovaz
lapte
1 varf cutit scortisoara macinata (optional)

Mod de preparare:

Se incalzeste usor putin lapte si se toarna peste fructele uscate atat cat sa le acopere. Se lasa sa stea macar 15 minute. Se scot apoi fructele uscate din lapte si se pun intr-un borcan de 800 ml. Se adauga 3-4 linguri din laptele in care s-au inmuiat. Se mixeaza cu blenderul vertical pana obtinem o pasta. Se adauga iaurtul si (optional) scortisoara peste piureul de fructe si se mixeaza bine aproximativ 1 minut. In restul de lapte ramas de la fructele uscate se pun fulgii de ovaz la inmuiat macar 30 minute. Daca e nevoie se mai adauga lapte, acesta trebuie sa acopere perfect ovazul. In cazul in care doriti iaurtul mai gros, similar cu consistenta orezului cu lapte, folositi 100 gr ovaz, iar daca-l doriti mai subtirel folositi doar 50 gr. Cand ovazul a absorbit tot laptele se adauga in amestecul de iaurt si se omogenizeaza bine. Se poate consuma imediat sau se inchide borcanul cu capac si se pastreaza la frigider.

Notă:

Nu ştiu cum staţi voi cu micul dejun şi cât de sănătos este acesta, dar noi nu ratăm aceasta masă în fiecare zi. Fie că este vorba de fructe, cereale, iaurt, sandwich sau doar un pahar de orange juice, dar nu ieşim din casă pânanu mâncăm ceva după fiecare cafea de dimineaţă, şi funcţionează să ştiţi, energie este :)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea