Importanţa mesei de prânz

Ştim cu toţii că în fiecare zi cât suntem la birou vine o oră în care stomacul fiecăruia protestează şi vă îndeamnă spre locul unde veţi servi masa sau o gustare măcar. Femeile care lucreaza tind sa se bazeze pe mancarea de la bufet deoarece aparent, gatitul acasa consuma prea mult timp si pur si simplu nu au timp sa faca acest lucru. Dar este un mit faptul ca trebuie sa petreci ore stand in bucatarie pentru a avea o masa de pranz decenta. Numarul crescand al celor care cumparare mancare gatita din supermarket indica faptul ca procesul gatitului s-a simplificat. Intre 10 si 30 de minute iti poti face singura o mancare sanatoase si te poti pazi de bunatatie pline de calorii.

Sandvisuri: Dureaza doar 5 pana 10 minute pentru a prepara o masa de pranz sanatoasa si cu un numar nu foarte mare de calorii. Utilizati carne slaba , mustar, sos de rosii, legume proaspete si putina branza (nu foarte multa) pentru a face un sandvis destul de consistent pentru pranz.

Salate: Arunca intr-o salatiera ingredientele tale preferate pe care poti pune un dressing cat mai slab in grasimi si astfel iti rezulta o masa cat se poate de sanatoasa. Foloseste cat mai multe legume si mai putina carne pentru o salata care o sa faca minuni pentru talia si pentru tenul tau. Foloseste castraveti, spanac, varza, ardei, morcovi chiar si mazare si bucatele de branza dietetica, dar evita sunca si ouale sau alte feluri de branzeturi.

Taco: Ia o chifla sau chiar o lipie si niste ingrediente deja preparate si umple chifla la ora mesei. In felul asta poti chiar scapa si de rutina sandvisurilor.

Rulourile: Umplutura se poate prepare sau sa fie deja preparata si se umple o lipie si se ruleaza.

Placintele: Placintele sau tartele sanatoase de legume sunt o solutie foarte buna pentru pranz pentru ca pot fi preparate din timp si congelate.

Legumele: Fie ca sunt facute la abur, prajite sau chiar pe gratar sunt cea mai buna varianta pentru masa sanatoasa mai ales daca esti la dieta sau pot fi o garnitura foarte buna.

Rosii sau ardei umpluti: Umple rosii sau ardei cu legume si o branza dietetica si rezulta un pranz sanatos si indestulator.

Mancare gata facuta: Cand mergi la cumparaturi alege varza tocata, legume feliate, conserve, rosii tocate si cateva legume congelate si in felul asta economisesti mult timp atunci cand vrei sa prepari o salata sau o garnitura de legume.

Fasolea este foarte sanatoasa: Fasolea uscata iti ia foarte mult timp sa o prepari asa ca orienteaza-te catre conservele de fasole. Fa-ti un necesar de fasole alba, rosie si de pastai si in felul asta poti sa le folosesti garnitur la orice mancare vrei (supe, salate, sandvisuri, paste). Fasolea este de asemenea foarte buna pentru reglarea nivelului de colesterol.

Nu este greu să acorzi câteva minute pentru pregătirea unui pachet ca mai apoi să îţi iei bine meritata pauză de masă şi să te încarci de energi epentru următoarea jumătate de zi. Un prânz servit în preajma colegilor de birou sporeşte socializarea şi măreşte conexiunea între colegi. Unde poţi cunoaşte un om mai bine decât la pauza de masă sau la un coffee break?

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea