Pui grill la cuptor


Trebuie sa recunosc ca puiul din imagine ii apartine surorii mele…meritul meu este doar stropitul cu lamaie din final si poza…insa a fost un pui deosebit de gustos servit impreuna cu o garnitura de cartofi piure si castraveciori murati…sarut mana Marga!

Ingrediente:
– 1 pui intreg pentru grill (maxim 1.4 kg)
– 2 fire rozmarin
– 4 fire cimbru
– sare (de mare, daca e posibil)
– 1 lingurita piper
– 1 lingurita boia
– 1/2 lamaie

Mod de preparare:
Curatati puiul de grasimea din interior, in special in zona gatului (altfel grasimea se va topi in tava si se va arde iar voi veti afuma toata casa. Spalati puiul si stergeti-l bine cu prosoape de hartie. Sarati puiul peste tot, inclusiv in interior si pe sub pielea de pe piept. Puneti puiul in frigider. Cand doriti sa-l preparati, scoateti puiul si il condimentati cu amestecul de piper si boia. Sub pielea de sub piept introduceti rozmarinul si cimbrul. Am mai presarat si putina sare mare peste pui. Incingeti cuptorul la maxim, 250C pentru jumatate de ora. Incingeti o tava, in care sa incapa puiul, (asta in cazul in care nu aveti aragaz dotat cu grill). Puneti puiul cu pieptul in jos, veti auzi cum sfaraie. Introduceti tava in cuptor si lasati la copt pentru 30 minute. Scoateti tava, intoarceti puiul cu pieptul in sus si mai dati la cuptor pentru inca 30 minute. Nu stropiti puiul cu sucul din tava! Cand e gata stropiti puiul cu jumatate de lamaie stoarsa, lasati puiul sa se odihneasca 15 minute fara a-l taia, apoi serviti.


 

3 comentarii


  1. Pe aripi de primavara
    8 Martie lin coboara
    Si in a lui privire
    Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)


  2. Deci: iamiiiiiiii !


  3. doar atat e de zis? (admin)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea