Alimente care păstrează frumuseţea pielii vara

Chiar dacă soarele lunilor de vară ne lasă un ten bronzat, razele ultraviolete accelerează îmbătrănirea pielei. Ca să păstrăm aspectul ei tânăr şi să întârziem apariţia ridurilor, se recomandă în mod deosebit consumul a patru elemente:

Căpşunile: cercetările ştiinţifice au arătat că fructele ce conţin vitamina C protejează pielea de riduri şi de uscăciunea specifică vârstei mai înaintate. Multe produse cosmetice conţin în compoziţia lor vitamina C, dar de ce să nu mergem direct la sursa naturală cum sunt căpşunile, ardeiul roşu, papaya, brocoli sau portocalele şi să le consumăm cu plăcere?
Roşiile: aceste legume îşi datorează culoarea specifică unui caroten numit licopen, un antioxidant puternic, care distruge radicalii peroxid produşi de razele ultraviolete. Cercetările au demonstrat că cei care consumă roşii au piele mai fină şi mai netedă. Poţi să le mănânci proaspete din gradină, să faci suc sau să găteşti ceva gustos. Roşiile sunt un ingridient culinar universal.

Tofu: tofu şi alte produse de soia asigură fermitatea pielii pentru că sunt bogate în isoflavon. Cercetătorii cred că isoflavonul previne distrugerea substanţei calogen din care este constituită pielea.

Tonul: tonul şi alţi peşti bogaţi în acizi graşi Omega-3, ca somonul, sardinele sau păstrăvul, vor face ca pielea ta să aibă un aspect proaspăt şi tânăr. De aceea nu ezita să-ţi faci salate proapete şi răcoritoare din legume şi ton.

Cine nu îşi doreşte o piele frumoasă pe întreg parcursul anului? Dar câţi dintre noi fac întra-devăr ceva pentru asta, de câte ori atunci când mâncăm ceva ne gândim dacăne face bine sau nu? Haideţi să nu devenim proprii noştrii duşmani şi să fim mai atenţi cu noi.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
Ruladă cu miere
 
Supă cremă de urzici cu crutoane
 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: 10 martie 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea