Pizza…cu de toate

Ingrediente:
Pentru aluat iti trebuie:
200 g faina
1 ou
drojdie cat o nuca
1/2 pahar lapte
sare
1/2 lingurita zahar.

Pentru umplutura iti trebuie:
200 g ciuperci din conserva
100 g cascaval sau telemea
2-3 carnati
4-5 felii subtiri de sunca
1 rosie
1 ardei
1 ou
100 gr masline negre
2 linguri pasta de tomate
Sare, piper, vegeta, zahar.

Mod de preparare:
Faci o maia din drojdie, zahar, 1 lingura faina si una de lapte si o lasi la crescut timp de 10 minute, apoi o amesteci cu toate ingredientele pentru aluat, pui si un praf de sare, framanti bine si lasi la dospit alte 15 minute.
Pregatesti intre timp umplutura: speli bine ciupercile si le tai marunt, cascavalul il dai pe razatoare, rosiile si ardeiul le tai felii, iar carnatii ii tai rondele.
Separat, amesteci pasta de tomate cu 1/2 lingurita de zahar si condiment, sare si piper dupa gust. Intinzi apoi aluatul intr-o tava rotunda unsa cu margarina, pui peste el pasta de tomate, ciupercile, carnatii, feliile de sunca, presari cascavalul ras si la sfarsit oul batut peste care adaugi feliile de ardei si maslinele. Dai pizza la cuptor pentru 25 de minute.

Nota:
Cine nu doreste sa pregateasca o pizza delicioasa acasa si sa foloseasca ce ingrediente doreste si in cantitatiile pe care le vreti 🙂
Despre pizza nu e mare lucru de spus. Totul depinde de bucatar, important este aluatul, subtire precum fruzele unei toamne târzii, sau pufos ca un fulg de nea, rosiile aromate sau fina mângâiere a cascavalului. Nu uitati de oregano si de regina Margherita.

 

2 comentarii


  1. In drojdia cat o nuca,se inteleg cate grame? 🙂


  2. 25-30 de grame 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea