Cât de mult ne ajută berea vara

De câte ori aţi avut senzaţia vara când vă este foarte cald că cel mai bine ar merge o bere rece? Ca să ştiţi cât este de benefică ar trebui să ştiţi că de la bere obtii in primul rand energie – intre 70 si 125 de calorii pentru fiecare jumatate de halba. Toate berile contin alcool, dar nici o proteina si, cu exceptia potasilui, berea nu contine alte minerale. Este totusi o sursa exceptionala de vitamina B12.

Exista diferente mari intre berea fabricata traditional si berera lager (această bere lager este probabil cel mai cunoscut şi mai răspândit tip de bere, originându-se în tradiţia germană (de unde lagern, a depozita). Depozitarea nu era doar un cuvânt steril, deoarece în trecut berea necesita o anumită perioadă de păstrare pentru maturare şi definitivarea produsului. Din acest punct de vedere nu era o băutură care putea fi consumată rapid, păstrarea fiind necesară pentru ca produsul să se limpezească iar aromele să pătrundă întregul lichid) sau cea amară. Orzul este mai întâi germinat, apoi malţificat. „Mustul de bere” rezultat este fiert cu hamei (bogat în numeroasa răşini, ce dau aroma unica a berii) apoi se adaugă drojdia fabricantului de bere pentru a începe procesul de fermentaţie.

Berile brune sunt de obicei mai dulci datorită conţinutului mai ridicat de zahăr, în timp ce berile lager obişnuite conţin mai puţin alcool. Berile tradiţionale la butoi sunt fabricate fără aditivi chimici, păstrate în butoaie de lemn. În mare parte a Europei şi în SUA, se caută berile cu gust mai fin, mult mai gazoase, şi berile lager, dar acestea pot provoca balonare şi disconfort abdominal.
Din păcate, ideea că berea brună este mult mai nutritivă este doar un mit. Cu toate acestea, consumată în cantităţi moderate, berea este un diuretic eficace, o sursă importantă de vitamina B12 şi de energie, luptând cu anemia, letargia şi sindromul oboselii cronice.
Berea este de preferat a se consuma la temperatura „pivniţei”, dacă este unul din tipurile de bere englezească blondă şi te afli în Marea Britanie, majoritatea persoanelor par să prefere o băutură gazoasă şi rece ca gheaţta, cine ştie…poate că răceala ascunde lipsa aromei.
Legat de bere am şi un sfat cât se poate de practic: pentru a da luciu părului tocit şi fără viaţă, clătiţi-l cu bere după ce l-aţi şamponat din abundenţă. Ajută cuticulele de la rădăcina părului să se netezească pentru a oferi un aspect lucios părului. Ca alternativă să ştiţi că mai nou se găsesc în magazine şampoane pe bază de bere.

Folosită când şi cât trebuie, berea poate transforma cea mai banală mâncare într-o delicatesă. De exemplu, folosită ca bază pentru sosul marinat, frăgezeşte carnea de pui, peştele sau fructele de mare. În timpul gătitului, alcoolul se evapora, lasând o aromă fina în sosuri. Ca ingredient în aluaturi, berea dă gust delicat clătitelor şi produselor de patiserie făcându-le mai pufoase. Printre cele mai cunoscute reţete cu bere sunt puiul, supa şi prăjitura de ciocolată.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea