Cura cu pepene verde

Pepenele verde este foarte bogat in nutrimente si in licopen si merita sa fie inclus intr-un program de nutritie personal. Pepeneleverde este unul dintre putinele alimente cu un continut ridicat de licopen (pigment natural, care da culoarea rosie si care este un puternic antioxidant). Acesta nu contine grasimi. Cu un aport caloric scazut, pepenele verde nu contine grasimi si este o sursa ideala de vitamine (A, B6, C si tianina) si potasiu. Studiile au aratat o ceasca si jumatate de pepene verde contine intre 9 si 13 mg de licopen. In plus, pepenele verde are cu 40% mai mult licopen decit tomatele crude, neprelucrate. Pentru a beneficia din plin de aceste proprietati, este bine sa alegeti pepenele copt, roseata fiind un indicator al dulcetii. Un studiu recent al Departmentului de

Agricultura din SUA arata ca, spre deosebire de tomate, pepenele verde nu trebuie fiert pentru a elibera licopenul. Daca va preparati un juice din pepene, veti observa licopenul sub forma unor firicele rosii, subtirele.

In ce boli se recomanda pepenele verde:

Pepenele verde este usor digerabil daca se consuma singur (combinarea sa cu alte alimente ingreuneaza digestia acestora). Avind in vedere ca pepenele are 96% apa, el are puternice beneficii asupra sanatatii inimii (contine cucurbocitrin, care dilata vasele capilare si regleaza tensiunea arteriala), stomacului si vezicii urinare. De asemenea, pepenele verde poate trata edemul, ranile cangrenate sau infectiile renale (este un excelent diuretic) si urinare.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea