Coaste de porc marinate la cuptor

Ingrediente:

– 4 buc coaste de porc
– tarhon, cimbru
– usturoi uscat, salvie
– boia de ardei dulce
– boia de ardei iute
– sare, piper
– 3 linguri ulei de masline
– 50 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:

Se amesteca tarhon, cimbru, usturoi uscat, salvie, boia de ardei dulce si iute, sare si piper si peste se toarna uleiul de masline. Se amesteca bine compozitia pana cand rezulta un sos de contimente care se toarna peste bucatile de coaste spalate. Se unge fiecare bucata cu sos de condimente si se pune totul intr-un bol acoperit la rece pentru aproximativ 4 ore. Se incinge cuptorul, se pun intr-o tava bucatile de coaste, se toarna peste uleiul de floarea soarelui si o cana de apa si se introduce tava in cuptor. Dupa aproximativ 40 de minute se intorc bucatile de carne si se mai lasa inca 40 de minute in cuptor pana cand s-au copt bine (va veti da seama ca s-au terminat in momentul in care carnea incepe sa se desprinda de pe os). Coastele de porc la cuptor se servesc alaturi de o garnitura de cartofi taranesti si salata de varza…

Nota:
Primele referiri la utilizarea usturoiului provin din Egiptul antic unde era un ingredient valoros in hrana lucratorilor si sclavilor care ridicau marile piramide. Se spune ca ei primeau zilnic o ratie de usturoi. In Europa, usturoiul a fost introdus de romani, care l-au preluat din Asia. Romanii credeau despre usturoi ca este afrodisiac, se spunea ca cel care consuma cateii de usturoi devine mai potent. Din India pana in Asia de est era utilizat deja la scara larga. In Evul Mediu s-a raspandit rapid din Europa in Africa si in cele doua Americi. Dupa unele legende europene, consumul de usturoi sau doar prezenta acestuia era suficienta pentru a indeparta vampirii. In momentul de fata usturoiul este practic prezent in toate bucatariile lumii.

 

3 comentarii


  1. Salut, as dori un link exchange, te-am adaugat deja, adresa mea este http://camelcutza.blogspot.com/ Multumesc,
    Camelia


  2. Buna Mira. In legatura cu banner exchange-ul, lasa-mi te rog un comment la mine pe blog cu codul bannerului tau ca nu reusesc sa-l gasesc.Multumesc, Camelia

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea