Piept de pui marinat cu lipie

Ingrediente:
– 1 buc piept de pui dezosat
– 1/2 lamaie
– sare, piper
– boia de ardei iute
– 50 ml ulei de masline
– 1 castravete
– 3 catei de usturoi
– 1 legatura marar
– 100 gr smantana
– 2 buc lipie

Mod de preparare:
Se spala pieptul de pui, se curata de piele si se taie fasii subtiri. Se presara cu sare, piper, boia de ardei iute, zeama de lamaie si 2 lingurite de ulei de masline. Se amesteca toate intr-un bol, se acopera si se lasa la rece aproximativ 1 ora. Intre timp se curata cateii de usturoi, se piseaza si se amesteca cu smantana. Adaugati in acest sos putina sare, piper, boia de ardei iute si marar tocat, amestecati pana devine un sos omogen. Se curata castravetele, se taie feliute subtiri, se adauga marar tocat si putina sare si se lasa la rece. Dupa ce carnea a stat la macerat se pune la prajit in restul de ulei de masline intorcandu-se bucatile de carne de pe o parte pe alta pana cand s-au prajit bine. Lipia se incalzeste 30 de secunde in cuptorul cu microunde. Carnea de pui prajita se pune pe lipie, apoi se adauga sosul de usturoi, se pun feliile de castravete, se mai presara putin marar si se impacheteaza ca o shaorma.

Nota:
Aceasta reteta nu este chiar o shaorma, doar un frate mai mic ce contine pui marinat prajit, sos de usturoi si castravete. Este o gustare cu mai putine calorii si grasimi decat o shaorma dar la fel de gustoasa.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea