Geagic (salata turceasca)

Ingrediente:
– 2-3 catei usturoi
– 1 l iaurt
– 3 castraveciori verzi
– o legatura de marar

Mod de preparare:
Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici. Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca toate ingredintele. Se serveste la mancarurile grase, in special de oaie sau berbec.

Nota:
O salata deosebit de gustoasa ce poate face ca mancarea grasa sa fie mai usoara. Geagic este o delicioasa salata turceasca, asta daca vreti sa incercati o reteta inedita, usoara si picanta. Cu aceasta reteta de geagic usor de preparat, picanta si racoroasa va veti surprinde placut familia sau musafirii.

 

3 comentarii


  1. e foarte gustos


  2. la greci se numeste tzaziki numai ca este fara marar, este bun recomand

  3. drACro/Tillbuhoglindă says:

    La Dzatziki (la greci) se adaugă în compoziţie şi 1 lingură de Uzo sau Raki, sau Arak, Sambuca sau Anisette (rachiu-cremă de anason), ceea ce îi sporeşte foarte mult savoarea. Castraveţii raşi se storc bine de zeamă, altfel rezultă o ciorbă. Atenţie la iaurt; acesta trebuie să fie de oaie (cel mai bine) sau de vacă cu 4% grăsime, pentru ca să-şi conseve fermitatea la sfârşitul preparării. Cu aceste mici detalii va rezulta un antreu (zakuski) şi un adjuvant gastronomic deosebit de plăcut.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea