Noodles cu sos de vită


Ingrediente:

– 5oo gr carne de vitel fara os
– 4 linguri ulei de masline
– 2 rosii
– 2 ardei grasi
– 2 catei de usturoi
– cate o linguurita de cimbru, tarhon, marar
– 1 ceasca de bulion sau pasta de rosii

– noodles (tăiţei)
– sare, piper

Mod de preparare:

Incingeti uleiul sau untura intr-o tigaie adanca, puneti carnea taiata feliute foarte subtiri si o prajiti pana se rumeneste usor. Adaugati usturoiul pisat, o cană de apă si fierbeti inabusit timp de 2 minute. Adăugaţi rosiile taiate marunt (eu le dau pe razatoare), ardeiul taiat felii subtiri si ierburile aromatice. Dupa cateva minute adaugati si bulionul. Fierbeti pana se fragezeste carnea si se inmoaie ardeii. Puneti sare si piper dupa gust si mai dati totul in cateva clocote. Noodles (tăiţeii) îi fierbeti dupa instructiunile de pe pachet, apoi îi scurgeti, treceti pe sub un jet de apa rece si îi veţi amesteca cu sosul de carne pregătit anterior. Veţi avea în maxim 30 de minute un prânz delicios. Poftă bună!

Notă:

Tăiteţi  (noodles)  sunt foarte uşor de gătit şi merg cu aproape orice.  Când vă plictisiţi de orez , puteţi oricand să încercaţi să serviţi garnitură de noodles. Puteţi  folosii orice fel de tăiţei vă plac , de orez sau ou , dar recomandat ar fi să folosiţi tăiţei groşi (udon).  Să aveţi însă grijă că proporţia între tăiţei şi carne e ajustabilă , în funcţie de gust şi posibilităţi.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea