Ruladă de pui cu cremă de verdeţuri
– 30 grame unt
– o legatura de macris (il gasiti in piata sau il puteti inlocui cu o legatura de stevie)
– frunzele dintr-o legatura de cimbru proaspat
– o legatura de patrunjel
– o legatura mica de menta proaspata
– o lamaie
– 100 grame smanatana
– sare, piper, o lingura de pesmet sau doua felii de paine
Mod de preparare:
Desfaceti si taiati pieptul de pui astfel incat sa obtineti o „foaie” de carne uniforma. Asezati cele doua bucati de piept de pui unul in continuarea celuilat. Le puteti prinde cu o scobitoare ca sa stea, sarati si piperati carnea. Spalati, scurgeti si taiati toate verdeturilee. Incingeti putin ulei intr-o tigaie si caliti toate verdeturile tocate pentru cateva minute. Stingeti cu sucul de la o lamaie, adaugati pesmetul sau firmiturile de paine si amestecati bine pana dispare sucul lasat de verdeturi si compozitia se omogenizeaza, apoi se raceste si adaugati la final smantana. Intindeti crema de verdeturi peste carnea de pui. Indoiti putin marginile bucatii de carne spre interior, apoi rulati, nu foarte strans ca sa nu iasa umplutura. Legati cu ata rulada, puneti-o intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Turnati peste carne unt topit si dati la cuptorul incins bine aproximativ 30-40 de minute. Cand s-a rumenit putin opriti cuptorul si lasati rulada se se racoreasca putin, apoi taiati-o feli. Pentru a savura mai bine aroma o puteti servi aproape rece.
Nota:
Aceasta rulada o puteti servi cu orice garnitura doriti, dar o puteti servi si ca aperitiv.
Macrisul ramane una din plantele legumicole valoroase atat prin calitatile sale culinare cat si pentru cele medicinale si pretentiile mici fata de clima si sol. Daca nu stiati, radacina de macris are un gust dulce-acrisor si se foloseste in cure de detoxifiere si in tratamentul unor afectiuni ale ficatului.