Ruladă de pui cu cremă de verdeţuri


Ingrediente:

- 2 piepti de pui fara piele si os
- 30 grame unt
- o legatura de macris (il gasiti in piata sau il puteti inlocui cu o legatura de stevie)
- frunzele dintr-o legatura de cimbru proaspat
- o legatura de patrunjel
- o legatura mica de menta proaspata
- o lamaie
- 100 grame smanatana
- sare, piper, o lingura de pesmet sau doua felii de paine
Mod de preparare:
Desfaceti si taiati pieptul de pui astfel incat sa obtineti o „foaie” de carne uniforma. Asezati cele doua bucati de piept de pui unul in continuarea celuilat. Le puteti prinde cu o scobitoare ca sa stea, sarati si piperati carnea. Spalati, scurgeti si taiati toate verdeturilee. Incingeti putin ulei intr-o tigaie si caliti toate verdeturile tocate pentru cateva minute. Stingeti cu sucul de la o lamaie, adaugati pesmetul sau firmiturile de paine si amestecati bine pana dispare sucul lasat de verdeturi si compozitia se omogenizeaza, apoi se raceste si adaugati la final smantana. Intindeti crema de verdeturi peste carnea de pui. Indoiti putin marginile bucatii de carne spre interior, apoi rulati, nu foarte strans ca sa nu iasa umplutura. Legati cu ata rulada, puneti-o intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Turnati peste carne unt topit si dati la cuptorul incins bine aproximativ 30-40 de minute. Cand s-a rumenit putin opriti cuptorul si lasati rulada se se racoreasca putin, apoi taiati-o feli. Pentru a savura mai bine aroma o puteti servi aproape rece.

Nota:
Aceasta rulada o puteti servi cu orice garnitura doriti, dar o puteti servi si ca aperitiv.
Macrisul ramane una din plantele legumicole valoroase atat prin calitatile sale culinare cat si pentru cele medicinale si pretentiile mici fata de clima si sol. Daca nu stiati, radacina de macris are un gust dulce-acrisor si se foloseste in cure de detoxifiere si in tratamentul unor afectiuni ale ficatului.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea