Salata de vinete

Ingrediente:
– 1 kg de vinete
– 2 oua (pentru maioneza)
– 4 lingurite de mustar
– o ceapa medie
– sare, piper

Mod de preparare:
Vinetele se coc pe tava, se curata si apoi se pun la scurs cam 2,3 ore. Se toaca marunt (teoretic cu un cutit de lemn pt a nu se inegri), se taie ceapa foarte foarte marunt ( sau se da pe razatoarea mica) si se amesteca cu vinetele, se adauga sare si piper dupa gust (sarea este preferabil sa se puna inainte de maioneza ca sa se lege mai bine). Se face maioneza din 2 galbenusuri, 4 lingurite de mustar si ulei (la salata de vinete este de preferat sa se foloseasca maioneza facuta in casa si nu cumparata). Cand este gata maioneza se pune peste vinete, se amesteca bine si se baga putin la frigider (pentru ca e mult mai buna rece).
Se serveste cu ce vrei voi…se poate folosi si la umplut ardei sau rosii, doar imaginatie sa fie.

Nota:
Daca tot am vorbit de ardei copti si de faptul ca merg foarte bine cu salata de vinete, m-am gandit sa invatam impreuna sa gatim si o astfel de salata (chiar daca toata lumea stie cum se gateste salata de vinete :)) ).
Eu una toata vara as manca numai salata de vinete…
Cele mai importante proprietati ale vinetelor sunt: antianemic, laxativ, calmant, stimulent hepatic si al pancreasului

 

Un comentariu


  1. Aceasta reteta este super , ador salata de vinete 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea