Chiftele cu orez

Ingrediente:
– 300 g. orez
– suc de rosii
– branza
– faina
– pesmet
– oua
– mozzarella
– ulei vegetal

Mod de preparare:
Se fierbe orezul si se amesteca cu suc de rosii si branza sarata rasa. Mozzarella se taie bucatele. Ouale se bat.
Se ia cu mana orez in palma, se aseaza mozzarella in mijoc, se inchide ca o chiftea si se da prin faina, ou apoi pesmet.
Se fac astfel chiftelute din orez si se prajesc in ulei vegetal. Eu recomand ca servirea sa se faca in farfurie pe un servetel de hartie ptr. a va asigura ca nu ramane strop de ulei.

Nota:
Nu este usor sa devii vegetarian. Organismul nostru poate fi comparat cu o masinarie complexa care are nevoie de numeroase elemente pentru a functiona: vitamine, minerale, oligo-elemente… Regimul vegetarian poate fi benefic sanatatii si echilibrat din punct de vedere nutritiv, daca include toti nutrientii esentiali. Orice tip de dieta vegetariana trebuie sa includa o mare varietate de alimente si un numar suficient de calorii pentru a acoperi necesarul zilnic de energie.

 

2 comentarii

  1. ioana iordanescu says:

    am sa le incerc neaparat ,eu sunt vegetariana de mai multi ani asa ca sigur o sa-mi placa (de fapt ovo -lacto -vegetariana), m-as bucura tare mult sa gasesc cat mai multr retete de acest fel multumesc!


  2. Ma bucur ca ai gasit ceva care sa fie pe gustul tau. O zi frumoasa

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea