Shrimps (creveti)

Ingrediente:
– 500g creveti
– 1 salata verde mare
– 2 lamai
– sare, piper
– ulei de masline
– patrunjel verde
– 1 morcov mare
– 100 gr. masline

Mod de preparare:
Se curata crevetii de crusta, si se inlatura intestinul din interiorul crevetelui apoi se pun la fiert. Intre timp se taie salata feliute subtiri, se curata morocv-ul si se da pe razatoarea mare ramanand feliute subtiri, apoi se amesteca cu salata, ulei de masline, sare si piper. Se feliaza lamaile care se aranjeaza pe o farfurie peste punandu-se salata amestecata cu morocv. Deasupra se aranjeaza crevetii. Se orneaza cu jumatati de masline si patrunjel verde. La final se stoarce jumatate de lamaie deasupra.
Delicios pentu amatorii de crevete, interesant de privit pentru ceilalti.

Nota:
Crevetii se numara printre cele mai deosebite ingrediente. Nu stiu la ce va ganditi voi cand e vorba de crevete, dar sunt sigura ca va amintiti enumerarea nesfarsita din „Forrest Gump”, referitoare la felul in care se poate gati aceasta minune: „la gratar, fiert, inabusit, la frigaruie, copt, sote, la tigaie, in baie de ulei, la kebab, la plita de fast food, cu carne, cu legume, cu fructe, cu aluat, in sos, in supa, in burger, in sandwich, in salata”.

 

2 comentarii


  1. In poza vad ca crevetii tai nu sunt curatati, deci nu e obligatoriu de curatat?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea