Pulpe de pui cu suc de morcovi

Ingrediente:

– 4 pulpe de pui

– 2 morcovi mari

– ulei de masline,

– sare, piper

– patrunjel proaspat

Mod de preparare:

Spalati pulpele de pui, le asezati pe servetele de bucatarie sa se stoarca, apoi le presarati cu sare si piper si le introduceti la rece 30 de minute. Intre timp curatati morcovii, ii spalati si ii stoarceti pentru a obtine un suc proaspat. Puneti pulpele la prajit in putin ulei de masline, cand incep sa se rumeneasca adaugati sucul de morcovi, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba pana veti avea alaturi de pulpe un sos consistent. Serviti langa o garnitura de orez sau de cartofi si presarati cu patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!

Nota:

Daca sunteti amatori de condimente puteti presara pulpele cu diferite condimente dupa gustul fiecaruia.

Cred ca tuturor ne-au dat mamele noastre sa mancam morcovi cruzi cand eram mici. Era intr-adevar o gustare de care organismul nostru se bucura din plin iar ele stiau asta. Morcovii contin vitaminele A, B, C, K, acid folic, saruri minerale si fier, calciu, fosfor, caroten, magneziu, potasiu, sodiu si multe, multe altele, acestea ar trebui sa fie argumente suficiente pentru a gati cat mai des retete cu morcovi.

 

2 comentarii

  1. Name (obligatoriu eli says:

    vorbiti nimicuri.de unde sa luam noi aceste producte cum ar fi asparagusul_dati ricete trditionale nu luate din bucataria Italiana


  2. Chiar si aceste produse care vi se par „rare” si „bizare” le puteti gasi si in Chisinau la supermarket…trebuie doar sa stiti de ele si sa le cautati 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea