Pulpe de pui cu suc de morcovi
– 4 pulpe de pui
– 2 morcovi mari
– ulei de masline,
– sare, piper
– patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Spalati pulpele de pui, le asezati pe servetele de bucatarie sa se stoarca, apoi le presarati cu sare si piper si le introduceti la rece 30 de minute. Intre timp curatati morcovii, ii spalati si ii stoarceti pentru a obtine un suc proaspat. Puneti pulpele la prajit in putin ulei de masline, cand incep sa se rumeneasca adaugati sucul de morcovi, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba pana veti avea alaturi de pulpe un sos consistent. Serviti langa o garnitura de orez sau de cartofi si presarati cu patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!
Nota:
Daca sunteti amatori de condimente puteti presara pulpele cu diferite condimente dupa gustul fiecaruia.
Cred ca tuturor ne-au dat mamele noastre sa mancam morcovi cruzi cand eram mici. Era intr-adevar o gustare de care organismul nostru se bucura din plin iar ele stiau asta. Morcovii contin vitaminele A, B, C, K, acid folic, saruri minerale si fier, calciu, fosfor, caroten, magneziu, potasiu, sodiu si multe, multe altele, acestea ar trebui sa fie argumente suficiente pentru a gati cat mai des retete cu morcovi.
vorbiti nimicuri.de unde sa luam noi aceste producte cum ar fi asparagusul_dati ricete trditionale nu luate din bucataria Italiana
Chiar si aceste produse care vi se par „rare” si „bizare” le puteti gasi si in Chisinau la supermarket…trebuie doar sa stiti de ele si sa le cautati 🙂