Pui cu bacon si sos de soia

Ingrediente:
– 4 buc pulpe de pui dezosate
– 80 gr bacon afumat
– 50 ml sos de soia
– patrunjel uscat
– 25 gr unt
– piper

Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui, se sterg cu un servet de bucatarie si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune untul la topit si se adauga bucatile de pui. Se rumenesc putin si apoi se adauga bacon-ul taiat bucatele. Se prajesc impreuna cateva minute, se adauga sosul de soia si patrunjelul uscat tocat marunt lasandu-se pe foc cateva minute pana sosul se ingroasa putin. Se opereste focul, se presara piper dupa gust si se serveste fierbinte cu garnitura de orez…pofta buna!

Nota:
Aceasta mancare de pui se pregateste in maxim 20 de minute si este potrivita celor ce vor mancaruri gustoase pregatite rapid…Sosul de soia este folosit pe scara larga in bucatariile chineza, indoneziana, japoneza, coreeana si, mai putin, in cea tahilandeza si filipineza. In ciuda aparentei, sosurile de soia produse in diferite culturi si regiuni se deosebesc destul de mult ca gust, consistenta si aroma. In mod normal, nu se pot substitui unele pe altele

 

4 comentarii

  1. Bogdan Cirstea says:

    Am sa incerc sa o prepar si asta. Arata super si chiar daca tocmai am mancat si sunt plin, mai ca ar mai fi putin loc


  2. Vin si eu cu o intrebare.. sau mai multe..
    Desi, fac totul cum trebuie (sper) carnea tot lasa apa.. si intai fierbe puiul si abia apoi se rumeneste.. ce nu fac bine?
    Patrunjel uscat.. ma gandesc la patrunjel proaspat, spalat si uscat in servet si taiat marunt.. si la patrunjel uscat (se vinde la pungulita la raionu de condimente).. de care trebuia?
    Si sosu meu nu s-a ingrosat..
    Dar, mancarea a iesit foarte-foarte gustoasa 🙂
    Merci.


  3. Carnea dupa ce o speli ar trebui stearsa cu un servet ca sa fie uscata cand o pui in tigaie, in felul asta va lasa mai putina apa si s-ar rumeni mai repede.
    Patrunjel eu pun cum am la indemana…proaspat tocat sau uscat tocat la plic cum spuneai si tu.
    Pentru ca sosul sa se ingroase putin conteaza si ce fel de sos de soia folosesti 🙂
    Ma bucur ca a iesit totusi gustoasa mancarea 🙂
    Bafta maxima


  4. cate portii ies din reteta asta?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea