Pui cu sos de vinete

Ingrediente:

– 1 piept de pui

– 1 vânătă

– 1 gogoşar roşu

– 1 ceapă

– pătrunjel verde

– leuştean

– 1 lingură boia dulce

– 2 roşii mari

– usturoi

– ulei de măsline

– sare, piper

– paste

Mod de preparare:

Se taie ceapa mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline. Între timp se taie cubulete mici vânăta şi gogoşarul şi se adaugă peste ceapa aurie. Dupa ce au început toate să se frăgezească se adaugă carnea de pui tăiată în bucăţele mici şi se amestecă bine. Roşiile de dau pe răzătoare (pentru a se transforma într-un sos fără pieliţe) şi se adaugă în tigaie peste pui şi legume. Se amestecă bine pentru a nu se prinde şi se adaugă un pahar de apă. După aproximativ 10 minute adăugaţi verdeţurile tocate mărunt şi lingura de boia amestecând în continuare. Spre final adăugaţi usturoiul pisat, sarea şi piperul. Mai amestecaţi câteva minute până cănd veţi avea un sos bine legat, stingeţi focul şi acoperiţi tigaia cu un capac. Fierbeţi pastele, le strecuraţi, clătiţi cu apă rece şi apoi le adăugaţi peste sos amestecând totul. Peste fiecare porţie adăugaţi pătrunjel verde tocat şi gata…poftă bună!

Notă:

Ştiaţi că vânăta este leguma cu cel mai mare conţinut de nicotină? Nu trebuie însă să vă faceţi grji, deoarece trebuie să consumi cel puţin 9 kilograme de vinete pentru a atinge nivelul de nicotină conţinut de o ţigară :)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea