Sirop de coacaze

Ingrediente:
– 1 kg coacaze rosii sau negre
– 250 ml apa
– 1,5 kg zahar
– zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare:
Curatati bine coacazele, spalati-le bine si apoi le puneti la scurs. Le veti strivi binesi apoi le amestecati cu apa si strecurati zeama prin tifon dublu. Puneti pe foc mic, zeama obtinuta si zaharul, amestecand mereu pana se topeste tot zaharul. Dati apoi focul iute aproximativ 20 de minute. Luati spuma care se formeaza, iar la sfarsit adaugati zeama de lamaie. Cand siropul este suficient de legat, lasati sa se racoreasca putin si puneti cald in sticle sterilizate, inchideti ermetic si raciti lent.

Nota:
Sirop-ul de coacaze poate fi consumat si ca bautura racoritoare (diluat in apa plata sau minerala) dar poate fi folosit si ca toping pentru deserturi (inghetata, papanasi, clatite…).
Poate nu stiati ca dintre fructele de padure, coacazele detin un procent remarcabil de vitamina C (de circa 5 pana la 10 ori mai mare decat lamaia).
Anticii considerau coacaza neagra un fruct care favorizeaza longevitatea, lucru justificat de altfel, deoarece coacazele intervin in formarea colagenului, incetinesc procesul de imbatranire si tonifica capilarele, ajutand la dezvoltarea sistemului osos si al ligamentelor, participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale si previn uzura celulara.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea