De ce este bine să-ţi începi ziua cu o cafea?


Virtutile si pacatele cafelei au fost adesea intoarse pe toate fetele. Pana la urma, a bea sau nu cafea ramane o chestiune de gust. Daca esti cafegiu, n-ai ce-i face. Poti, eventual, sa mai reduci din cantitate. Si sa recapitulezi in minte de ce-i asa de buna, ca sa nu te mai simti vinovat.

Si e musai sa retii ca te apara de cancerul de piele, te tine departe de Alzheimer si diabet, iti mareste puterea de concentrare si da avant metabolismului tau. In plus, are numai 5 calorii. Asta daca nu o amesteci cu frisca sau lapte gras si nici nu torni zahar cu nemiluita.

Espresso nu e cea mai buna alegere
Toate aceste proprietati benefice ale cafelei pot fi chiar maximizate. Secretul e sa stii ce bei si cand sa bei. Cel mai bine e sa alegi cafeaua normala, in detrimentul celei de tip espresso, care are mai putina cafeina si poate ridica nivelul colesterolului.
Motivul – espresso nu este filtrat, ceea ce inseamna ca lipidele vinovate de cresterea colesterolului rau se afla in bautura.

Alege cu atentie ora de cafea
Inainte de a lua prima inghititura, tine minte ca licoarea energizanta isi face efectul in 30 pana la 45 de minute. Abia atunci cafeina te loveste cu maxima intensitate. Dupa 5 ore, incepe sa-si piarda din putere, asa ca fa-ti planul si in functie de actiunea ascendenta sau descendenta a cafeinei.

Aceasta este cafeaua de la începutul zilei, mai tîrziu, la birou urmează aşa zis-ul „coffe break” pe care îl aşteptăm cu toţii, nu? O zi frumoasă să aveţi!
M.T.

 

Un comentariu


  1. Cafeaua, indiscutabil numai cafeaua mă menţine, deja de peste 30 de ani, mereu în stare excelentă de muncă, îmi asigură confortul intern şi psihologic.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea