Salata proaspata


Ce poate fi mai racoritor si mai sanatos decat sa mananci o salata?
Rosii, ridichi, ardei, salata verde, varza rosie, cateva cubulete de branza feta,masline, 2 lingurite ulei de masiline si una de otet balsamic, sare, piper, frunze proaspete de coriandru (atat cat puteti lua cu degetele) si jumatate de lamaie stoarsa…incredibil de sanatos !
Si daca tot am vorbit de otetul balsamic mai trebuie sa stiti ca otetul pe care il puneti in salata face mai mult decat sa dea gust mancarii. Studiile au aratat ca otetul protejeaza impotriva infarctelor. Otetul balsamic contine acizi alpha linoleici si acizi grasi Omega 3. Acesti compusi ofera o protectie sporita impotriva bolilor de inima. Atunci cand otetul este combinat cu uleiul de masline, efectele benefice sunt si mai numeroase. Un consum potrivit de otet face ca o cantitate importanta de acid alpha linoleic sa ajunga in organism.
E simplu si sanatos, nu?

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea