Galuste cu prune

Ingrediente:
-50 g unt
-150 g faina
-o cana apa(200 ml)
-1/2 lingurita sare
-1 ou
-4 prune
-pesmet
-zahar
-scortisoara

Mod de preparare:
Se pun intr-un vas,pe foc,apa cu sarea.Cand da in clocot se adauga untul.Se lasa din nou sa fiarba si se adauga faina treptat.Se amesteca pana se omogenizeaza.Se ia de pe foc si se lasa la racit.Oul se adauga cand este calduta compozitia.
Se formeaza din coca 2 baghete.Fiecare bagheta se imparte in 8 bucatele.Se prepara pesmetul astfel:se pune o lingura de unt in tigaie si dupa ce s-a topit se adauga pesmetul amestecat cu zahar(chiar cu brown sugar-3-4 linguri). Fiecare bucata se intinde si se aseaza o bucatica de pruna.Se strange in mana si se formeaza o biluta. Se pun la fiert intr-o oala cu apa incalzita.Cand sunt fierti se ridica singuri la suprafata apei.
Se scot din oala si se tavalesc prin pesmet apoi se aseaza pe platou.Se pot presara cu scortisoara (optional).

Nota:
Aveti grija ca prunele sa nu fie moi ptr. ca galustele nu vor sta tari.
Pe mine galustele cu prune ma fac sa ma gandesc la bucataria mamei si la nerabdarea noastra de a termina mai repede de fiert ptr. a le putea manca fierbinti… gustul savuros al unor galuste cu prune reusite te poate determina sa le adaugi la favorite.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea