Porc prăjit în chifle


Ingrediente:

4 – 5 bucăţi carne de porc
1 ceapa mare galbenă, tocată
1 ceaşca sos de grătar (după preferinţe)
sare şi piper
4 – 5 chifle de pâine

Mod de preparare:

Într-o oală mai mică puneţi jumătate de ceapă tăiată rondele şi lăsaţi până se rumeneşte api uneţi peste ceapă carnea tăiată felii după ce aţi presărat pe ambele feţe sare şi piper. Puneţi apoi peste bucăţile de carne restul de ceapă şi peste p ceaşcă de apă. Aşezaţi capacul şi lăsaţi aşa aproximativ o oră şi jumătate. Între timp puteţi să vă mai uitaţi dacă nu a scăzut de tot apa ca să se ardă carnea.  După acest timp, scoateţi capacul, şi cu atenţie scoateţi carnea din oală. Folosind două furculiţe, rupeţi în bucăţi mici bucăţile de carne. Se amestecă apoi cu sos de grătar, condimente şi se ajustează în funcţie de preferinţe, dacă este necesar. Tăiaţi chifla în jumătate (dar nu de tot) şi puneţi în mijloc carne amestecată cu sos si ceapa rămasă în oală. Puteţi servi aceste chifle cu carne de porc cu murături.

Notă:

Proteinele furnizate de carnea de porc de calitate (musculatura) sunt proteine de prima calitate, adică furnizează toţi aminoacizii esenţiali necesari în proporţiile apropiate ale proteinei etalon. Lipidele din carnea de porc (reprezentând în medie circa 7,5 g/100 g carne), sunt o sursă importantă de acid linoleic conjugat, care în lumina celor mai recente studii  poate furniza protecţie împotriva unor forme de cancere, precum şi a unor afecţiuni cardiace datorită proprietăţilor sale antioxidante.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea