Orange juice


Ingrediente:
– 3 portocale
– 150 gr. zahar
– 1 l apa plata

Mod de preparare:
Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana dau 3, 4 clocote. Cand s-a racit se storc cele 3 portocale si se amesteca bine. Se lasa la frigider cel putin o ora inainte de a se servi.
Paharul se orneaza cu o felie de portocala si eventual o umbreluta…sau dupa imaginatia fiecaruia.

Nota:
Se tot recomanda mentinerea sanatatii macar cu o portocala consumata pe zi, asta ca sa nu mai spunem cat de important ar fi ca in fiecare dimineata micul dejun sa se inchieie cu un pahar de orange juice.
Sucul de portocale este vital pentru un sistem imunitar excelent, este bun pentru prevenirea racelii si a infectiilor. Antioxidantii din portocale ajuta la protejarea pielii si reduc semnele de imbatranire. Fiind bogate in vitamine B6, portocalele contribuie la producerea hemoglobinei si tin sub control tensiunea arteriala prin prezenta magneziului.

 

2 comentarii


  1. Eu cred ca juice-ul este cel mai bine sa-l bem dimineata la micul dejun. Tu ce zici?


  2. Intotdeauna recomand un pahar de orange juice la micul dejun…cateodata alaturi de un iaurt cremos te tine bine pana la pranz 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea