Ardei iute murat

www.frobot.jp

Ingrediente:
– 1 kg ardei iuti (verde, rosu, galben…)
1/3 l otet
2/3 l apa
2 linguri sare
– boabe de piper
foi de dafin
boabe de mustar

Mod de preparare:
Amestecati otetul cu sarea, cu apa, boabele de piper, foile de dafin si boabele de mustar, dupa care puneti acest amestec la fiert. Dupa ce a fiert sa lasa la racit si se pune caldut peste ardeiul asezat in borcan. Se inchide ermetic borcanul. A se deschide dupa cel putin o saptamana de la ambalare.
Cantitatile sunt pentru un kg de ardei iuti…daca cresteti aceasta cantitate mariti proportional si restul ingredientelor. Daca doriti ca ardeii ra ramana tari puneti in fiecare borcan 2 fasii subtiri de hrean proaspat.

Nota:
Denumirea sa stiintifica este Capsicum annuum L., iar numele comune sunt ardei iute, chilli, cayenne. Se stie ca ardeiul iute este bogat in vitaminele A, B1 si B2, C si P, consumat in doze mici ajuta la stabilirea unei digestii normale, iar daca este consumat in doze mari are actiune purgativa. El poate fi consumat si de cei care sufera de ulcer gastroduodenal, aceasta deoarece irita stomacul numai in stare gatita. Consumul regulat de ardei iute este recomandat de catre unii naturisti in caz de anorexie, hemoroizi, congestie a ficatului, vene varicoase si probleme vasculare.
Nu stiu cum si cat mancacti voi, dar noi avem momente cand consumam foarte mult…:))

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea