Pui cu sos worcestershire

Ingrediente:

– 2 buc piept de pui
– 50 gr unt
– 100 ml sos worcestershire
– marar, patrunjel verde
– 1 ardei gras rosu
– 1/2 lamaie
– 1 lingura smantana

Mod de preparare:

Se iau bucatile de piept de pui dezosat fara piele, se spala, se taie fasii subtiri si se pun intr-un bol iar peste se toarna sos worcestershire amestacandu-se bine ca toate bucatile de pui sa fie acoperite cu sos, apoi se lasa la rece aproximativ 20 de minute. Intr-o tigaie se pune untul la topit si apoi se adauga fasiile de pui care se prajesc cateva minute pe fiecare parte. Intre timp se taie ardeiul cubulete. Cand s-a rumenit carnea, se scoate intr-o farfurie si se acopera. In sosul ramas in tigaie dupa prajirea bucatilor de carne se pune ardeiul si se amesteca. Dupa cateva minute se toarna peste ardei sos-ul worcestershire ramas, o lingura de smantana, suc-ul de la jumatate de lamaie, verdeata tocata si o ceasca de apa, amestecandu-se incontinuu pentru a nu se prinde. Dupa ce s-a calit ardeiul si sosul s-a omogenizat se opreste focul. Intr-o farfurie se pune garnitura (de preferat orez), se aseaza bucatile de carne si peste se toarna sosul de ardei…se orneaza cu verdeata tocata si lamaie…Pofta buna!

Nota:
Daca tot gatiti cu sos worccestershire trebuie sa stiti ca acest sos in forma s-a autentica este un amestec anglo-indian de mirodenii, cu gust dulce, acrisor, sarat, placut astringent si discret, dar persistent picant, iar numele acestui sos se spune ca a aparut in urma cu mai bine de 200 de ani.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea