Condimente pentru conservele de iarnă

În cazul în care nu te-ai apucat încă să pregăteşti conservele pentru iarnă şi nu ştii care sunt condimentele perfecte noi îţi spunem că atunci când prepari conserve pentru iarnă, cel mai important aspect este conservarea gustului legumelor. De aceea, importante pentru aceste conserve sunt condimentele şi plantele aromatice.

Noi vă ajutăm şi cu câteva soluţii pentru a vă ajuta în obţinerea de conserve gustoase şi perfect conservate, prin adăugarea la prepararea acestora de condimente şi plante aromatice, care sunt în acelaşi timp foarte bune pentru sănătate:

–  cimbru – are aromă puternică şi proprietăţi antiseptice- se pune la preparate din carne şi la buchetele de verdeţuri asortate;

–  usturoi, ceapă, mărar – se adaugă la castraveciori, în saramură sau in oţet;

–  frunze de ţelină, crenguţe de vişin – la castraveţi în oţet;

–  boabe de muştar – folosite la aproape toate conservele de legume, murături în oţet, etc;

–  busuioc – pentru a aromatiza uleiul;

–  foi de dafin – folosite pentru aroma lor deosebită;

–  boabe de piper, boabele de muştar, hrean – menţin gogoşarii tari toata iarna;

–  menta, cimbrul, coaja de lămâie sau de portocală – dau aromă oţetului şi altor conserve;

–  pătrunjel, ienibahar, ardei iute, rozmarin – pentru marinat, aromatizat uleiul şi preparatele din carne;

–  boia dulce sau iute – pentru condimentarea pastelor de ardei sau roşii.

Nu vă mai rămâne decât să vă apucaţi de treabă şi să vă umpleţi cămara cu bunătăţi pentru iarnă.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea