Dieta cu pere

Originare   din  Asia Occidentală   și   din  zonele   temperate ale Europei ,  perele sunt   fructe ce mer ită să  fie  reevaluate   datorită   calităţilor lor salutare și benefice . Ţinând cont că suntm în plin sezon al acestora haideţi să ne gândim la beneficiile lor si să le consumăm fără ezitare.

Sunt la fel de ușoare   ca merele ,   dar au   avantajul unor   optime proprietăţi laxative  și diuretice . Sunt   recomandate   celor  cu probleme de constipaţie sau   care suferă d e   tulbură ri renale .

Datorită prezenţei   iodului în conţinutul lor, perele sunt utile   și   diabeticilor ,   dar   ș i supraponderalilor  și  obez ilor .   În acest  caz ,  o  dietă cu pere poate să ajute  la pierderea   câtorva   kilograme bune.  Este suficient  să se consume 2 sau 3  fructe dimineaţa ,   pe   stomacul   gol , timp   de   câteva   săptămâni . Concomitent ,  persoana  respect ivă  trebuie să se supună unui   regim  lipsit  de carne,  sosur i ,  dulciuri ,  cafea și alcool .  Rezul tatele? Amel iorări  vizibile ale siluetei ,  senzaţ ie de bunăstare psihof izică ,   pielea  mai   elastică , părul  mai   lucios.

Conform specialiștilor, beneficiile furnizate de pere se schimbă după  felul   în care sunt consumate:

preparate pe  foc,  devin  laxative;  mâncate  în stare naturală,   reprez intă o sursă preţioasă de vitamine și  minerale,  mai  ales dacă nu  li  se îndepăr tează   coaja .

Cura de pere, practicată 2-3  z i le,  consumând doar  pere crude  (2-3 kg pentru adul ţ i , repartizate  în 5-7 mese pe z i ) ,  se  recomandă  în:  ateroscleroză,  boli  cardiace,  hipertensiune,  nefrită cronică, edeme ,     oligurie .

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea